27 Mart’ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı için başvurular bugün başladı. Başvuru süreci 9 Şubat’a kadar sürecek. Başvurular ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru ücreti 130 TL olacak.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2022 yılı Aday Belirleme Sınavı başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Başvurular, 9 Şubat tarihine kadar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden 130 TL karşılığında yapılabilecek. 9 Şubat tarihinde başvuru yapmayı kaçıran adaylar için geç başvuru günü 22 Şubat, ücreti de 195 TL olarak açıklandı.

Yayınlanan başvuru kılavuzunda, erkek askeri öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, kadın askeri öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak ilan edildi. Fiziksel yeterliliği olmayan adaylar fiziksel değerlendirme aşamasında elenecek.

MSÜ tarafından yayınlanan başvuru kılavuzunda, “Harp okulları için 2022-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), astsubay meslek yüksekokulları için 2022-YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2021-TYT puanını kullanmak için 2022-YKS’ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir” denildi.

Kaynak: anka