Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ülkemizde otizmli çocukların eğitimini sağlayan 1.470 kurum, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıtlı 11.679 otizmli öğrenci bulunmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in otizmli çocukların eğitimi ile ilgili önergesini yanıtladı.

Selçuk, "Otizmli çocukların eğitimini sağlayan eğitim kurumu sayısı kaçtır?" ve "Türkiye’de 2021 yılından itibaren kaç otizmli çocuk bulunmaktadır?" sorularına; "Ülkemizde otizmli çocukların eğitimini sağlayan 1.470 kurum, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıtlı 11.679 otizmli öğrenci bulunmaktadır" yanıtını verdi. 

“ÖZEL EĞİTİM OLANAKLARI ARTTIRILMALI”

Selçuk’tan gelen yanıtı değerlendiren Gürer, "Dünyada ve ülkede otizmli çocuk sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini" belirterek, "Otizmli çocuk sayısındaki artış, bu alandaki tüm ihtiyaçların da doğal olarak artmasına neden oluyor. Özel eğitim olanakları arttırılmalı" dedi. Gürer, şunları söyledi:

"Bazı ailelerle yaptığım görüşmede bu anlamda yapılması gereken çalışmalar ve özellikle eğitimde konuya vakıf kadroların artırılması şart olduğunu ifade ediyorlar. Tanıda geç kalınmasının eğitimi etkidiği ima ediliyor. Toplumsal bilinçlenme yanında özel eğitiminde geliştirilmesi otizm ile mücadelede önemli etken olacağı dikkate alınıp bakanlık bu anlamda daha yoğun ve sonuç alıcı çalışmalar içinde olmalıdır."

 

Kaynak: anka