MELİS ANTER

Muğla Milas’ta dün başlayan yangın, Bodrum’un Yukarı Mazı Köyü’ne ulaştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Nefes almakta bile zorlanıyoruz. O yüzden bir an önce evlerini boşaltsınlar” dedi.

Yangın, dün 15:30’da Milas’ın Beyciler Köyü ile Kısırlar Köyü arasında başlamıştı. Yapılan tüm müdahalelere karşın kontrol altına alınamayan ve Bodrum'un Yukarı Mazı Köyü’ne ulaşan yangında 3 ahır yandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın uyarılarıyla bölgedeki evlerin tahliyesine başlandı. Yangın yerine giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyadan yaptığı canlı yayın ile vatandaşlara şöyle seslendi: 

"Değerli vatandaşlarımız şu anda Yukarı Mazı Köyü’ndeyiz. Buradaki vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Aşağı Mazı Köyü’ne, sahile gönderiyoruz. Bodrum’dan teknelerimizi organize ettik ve buradaki vatandaşlarımızı teknelerle Bodrum’a tahliye etmek istiyoruz.

Arkamda gördüğünüz alevler Yukarı Mazı köyüne yaklaşıyor. Biraz daha doğuda Gökbel tarafına da yaklaşıyor. Mazı ve Çökertme’de tehdit altında şu anda. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Evlerini tahliye etmek istemeyen vatandaşlarımız var. Onlar hemen çıksın evlerinden. Biz burada nefes almakta bile zorlanıyoruz. Ciddi bir duman ve kül var. O yüzden bir an önce evlerini boşaltsınlar. Daha sonra her şey normale döndüğünde inşallah geri geleceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, belediye ekiplerimiz, herkes alevlerle mücadele ediyor. Arkadaşlarımızın bir kısmı Mazı halkını tahliye etmekle uğraşıyor. Allah yardımcımız olsun.”

 

Kaynak: anka