MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden orman yangında alevler, dün gece Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı. Santraldeki yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Bölge halkı sabaha kadar uyumadı. Ören mahallesinde yaklaşık 2 bin kişi deniz yoluyla tahliye edilirken 9 mahalle için de tahliye kararı alındı. Bitkin düşün yangın savaşçıları, kaldırımlarda uyudu.

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden orman yangını, dün gece saat 21:00 sıralarında Ören mahallesindeki Kemerköy Termik Santrali’ne sıçramasıyla büyük panik yaşandı. Gece yarısı rüzgarın etkisini yitirmesi ile alevler hızını kaybetti.

ÖREN’DEN TAHLİYE OLANLAR BODRUM’A GETİRİLDİ

Termik santral civarındaki tüm itfaiye, arazöz ve çalışanlar bölgeyi terk ederken 8-10 araçlık yangın söndürme ekibinin santral içerisinde kalarak buradaki ot ve ağaçları tutuşturan alevlere müdahale ettiği görüldü. Ören Marina’ya gelen yaklaşık 2 bin kişi, sahil güvenlik botu ve çıkarma gemisiyle tahliye edildi. Bu arada tahliye için gelenler arasında bayılıp fenalık geçirenler oldu. Sağlık ekipleri ve vatandaşlar ilk müdahaleyi yaptı.

TERMİK SANTRALDE MADDİ ZARAR OLUŞTU

Sabaha kadar süren yangında termik santralin içerisine giren alevler, bazı binalarda hasara yol açtı. Termik santrale enerji ve su sağlayan hatlarda hasar meydana geldi. Yangın, termik santral içerisinde sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Yangında bir adet TOMA’da yanarak kül oldu.

İŞÇİ VE ASKERLER YORGUNLUKTAN KALDIRIMLARDA UYUDU

Sabaha kadar süren ve halen Ören dağlarında devam eden yangında bitap düşen işçi ve askerler, sabaha karşı kaldırımlarda ve sahildeki şezlonglarda uyuya kaldı. Yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce vatandaş da destek verdi.

10 KÖY İÇİN TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Ören yakınlarındaki ormanlık alanda devam eden yangından en çok etkilenen, Akçakaya ve Fesleğen köylüleri oldu. Sabaha kadar devam eden orman yangını, Fesleğen köyünün içine kadar girerek bazı ahırları ve evleri kül etti. Köyde kalan vatandaşlar, evlerinin dibine kadar gelen yangına kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalıştı. Ören’in yanı sıra Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları, Karacaağaç köyleri için de tahliye kararı verildi. Köylüler, jandarmanın desteği ile köyleri boşalttı.

Alatepe, Ören, Fesleğen ve Akçakaya köyleri bölgesinde devam eden yangın, kontrol altına alınamadı.

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Yangın Alanı Genel Görüntüler

* Tahliye Görüntüleri

* Termik Santral Yangın Anı

* Yangın Sonrası Görüntüler

* Ekiplerin Yorulup Sezlonglarda Uyuması

Kaynak: anka