İstanbul Havalimanı'nda, midesinde taşıdığı kokain kapsüllerinin patlaması sonucu zehirlenerek yaşamını yitiren Ekvatorlu uyuşturucu kuryesi Zambrano Xavier Fernando Loor'un iki kez fenalaşarak yere düştüğü; ilkinde kan kusarken ikincisinde kafasını yere çarparak bilincini yitirdiği anları gösteren kamera kayıtları ortaya çıktı.

Emniyetten alınan bilgiye göre; 45 yaşındaki uyuşturucu kuryesi Zambrano Xavier Fernando Loor, geçen hafta İspanya'nın başkenti Madrid'den ülkesi Ekvador'a aktarmalı gitmek üzere saat 16:50'de İstanbul Havalimanı'na geldi. Saat 21:00'deki bağlantı uçuşu için transit alandan dış hatlar giden yolcu katına geçen Loor, burada fenalaştı. İddiaya göre; içerisine kokain yerleştirilmiş kapsülleri yutarak uyuşturucu madde sevkiyatı yapan Loor'un midesindeki kapsüllerden ikisi patladı.

İLK FENALIK GEÇİRDİĞİ AN AĞZINDAN KAN GELDİ

Uyuşturucu kuryesi Zambrano Xavier Fernando Loor'un iki kez yere düştüğü ve kan kustuğu o anlar terminaldeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Loor'un ilk yere düşmesinde ağzından kan geldiği ve bir müddet sonra ayağa kalkarak tekrar yürümeye devam ettiği görülüyor.

Görüntülerde; terminalde yürüyen kurye, bir süre sonra ayakta durmakta güçlük çekiyor ve ardından tekrar yere düşüyor. Sert biçimde düşen kuryenin başını yere çarptığı ve bilincini yitirdiği anlaşılıyor. İlk müdahalesi havalimanındaki polislerce yapılan uyuşturucu kuryesi, daha sonra sedyeye alınıp ambulansa konarak hastaneye kaldırılıyor.

Ölen uyuşturucu kuryesi Loor'un cansız bedeni otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırılmış ve midesindeki kapsüllerden toplamda 400 gram kokain çıkarılmıştı.

Kaynak: anka