MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim barajının yüzde 7'ye çekilmesine ilişkin, "AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmalar tam bir uyum içindedir. Seçim barajı yüzde 7 olarak belirlenmiştir. Yüzde 7 seçim barajı, temsilde adalet ilkesine derinlik ve canlılık katacaktır" dedi.

MHP’nin İstanbul Bölge İstişare Toplantısı'nda konuşan Feti Yıldız, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda bazı değişiklikler için çalışmalar yapıldığını aktararak söz konusu çalışmalarda AKP ile MHP'nin uyum içinde hareket ettiğini söyledi. Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Yıldız, "100 maddelik yeni Anayasa’ya, 'Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk milleti' düsturuyla giriş yapılmıştır. Milletimiz, hak ettiği Anayasa’ya inşallah kavuşacaktır" diye konuştu. Yıldız'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

YALAN TERÖRÜNE KARŞI CİDDİ YAPTIRIMLAR GELİYOR: “Sipariş üzere yazılmış düzmece araştırmalar, sosyal medyada dolaşıma sokulan yalan haberler, çarpıtılmış bilgiler, aktif bir azınlık eliyle ülkemize sürekli iftira ediliyor. Al takke ver külah, kirli bir alışveriş almış başını gidiyor. Yeni yasama yılında bu yalan terörüne karşı ciddi yaptırımlar geliyor.

ZİLLETİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ KÜRTÇÜLÜK: Zillet, iki büyük şehri kazanınca Türkiye’yi teslim aldığını zannediyor. Zilletin birleştirici gücü, rantın cazibesi ve siyasal Kürtçülüktür. Koruyucuları küresel güçler, finans kaynağı ise belediyelerdir. Şimdi iktidarı devralma hayalini kuruyorlar. 'Ne kazandıysak silahla kazandık' diyen hainlerin önünde topuk selamı veriyorlar. Birlikte hazırladıkları federasyon anayasasını şimdilik sandukaya koyup, her biri için ayrı anlamlar taşıyan ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ dedikleri uydurulmuş bir kavrama tutunuyorlar. Terör suçundan hükümlü Demirtaş, ortaklarına, 'Kolektif akıl, ortak yönetim, birlikte inşa için yüz yıl sonra karşımıza çıkan bu fırsatı iyi kullanalım, Türkiye Cumhuriyeti'nden rövanşı alalım' diye haber üzerine haber gönderiyor. Sürekli kriz halinde bulunan İP'in başkanı, aklınca kadın mağduriyeti üzerinden siyaset yürütüyor.

HDP'NİN KAPATILMASINI ANAYASA EMREDİYOR: PKK terör örgütünün Meclis'teki sözcüleri, CHP ve İP’le Katolik nikâhını hak ettiğini söylüyor. PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşmak ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapan anneler, 754 günden beri gözyaşı döküyor. PKK/KCK’nın sözcüsü HDP, ulusal ve uluslararası hukuk düzeninde siyasi parti kavramıyla tarif edilemez, hiçbir demokratik ülkede varlığını sürdüremez. Yargı gereğini yapacaktır. HDP’nin kapatılmasını Anayasa emrediyor.

MECLİS'TE CHP'LİLERİN 259 FEZLEKESİ BEKLİYOR: Bu ay itibariyle Gazi Meclis'te 1.429 dokunulmazlık dosyası beklemektedir. HDP’lilere ait fezleke sayısı 1.017’dir ve tamamına yakını terör suçlarıdır. CHP milletvekillerinin 259, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hakaret, suç ve suçluyu övmek, terör propagandası yapmak dâhil 24 ayrı suçtan fezleke bulunmaktadır. ‘Nasıl olsa komisyonda görüşülmez’ diye sahte kabadayılık yapıyor. Kılıçdaroğlu kırk takla atsın, ne yaparsa yapsın suçlarıyla yüzleşmekten kurtulamayacaktır.

BU DOSYALAR İÇİN GEREKEN HER TÜRLÜ GİRİŞİM YAPILACAK: Kılıçdaroğlu, terör sorununu ‘Kürt sorunu’ diye tarif ederek, HDP ile çözeceğini söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine eski HDP Eş Başkanı 'Asıl muhatap İmralı’dır' diye cevap veriyor. Gazi Meclis, suçluların sığınağı, kaçakların barınağı değildir. Bu sayı vahim bir tablonun işaretidir, dahası utanılacak bir durumdur. Bölücülerin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi savsaklanmaktadır. Gazi Meclis'in açılmasıyla birlikte bu dosyaların işleme alınması için gerekli olan her türlü girişim yapılacaktır. Bu, siyasi ve ahlaki bir sorumluluktur.

MİLLETİMİZ HAK ETTİĞİ ANAYASA'YA KAVUŞACAK: MHP, Türk siyasetinin belirleyici rolü ile kilit partisi olduğu kadar en tecrübeli partisidir. Aziz Türk milletinin gözü daima partimizin üzerindedir. Kuruluş çizgilerinden, her türlü zorluğa, darlığa rağmen bir milim sapmamıştır. Ülkemizin karşılaştığı her zorlukta elini taşın altına koymuştur. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 maddelik bir Anayasa hazırlamış ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızla paylaşılmıştır. Bilindiği gibi anayasaların dayandığı temel felsefe ve toplumu bir arada tutan değerler, anayasanın başlangıç kısmında ifade edilir. 100 maddelik yeni Anayasa’ya: 'Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk milleti' düsturuyla giriş yapılmıştır. Milletimiz, hak ettiği Anayasa’ya inşallah kavuşacaktır.

SEÇİM BARAJI YÜZDE 7 OLARAK BELİRLENMİŞTİR: Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmalar tam bir uyum içindedir. Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Sayın Genel Başkanımızın aziz milletimizle paylaştığı gibi seçim barajı yüzde 7 olarak belirlenmiştir. Bu açıklamalardan sonra kifayetsiz yazar-çizer takımı, bazı sözde siyasetçiler medyada günlerce tartışmış ancak hakikati bir türlü kavrayamamıştır. Yapılan çalışma asla bir siyasi mühendislik olmamıştır. Yüzde 7 seçim barajı, temsilde adalet ilkesine derinlik ve canlılık katacaktır.”

Kaynak: anka