Özgür Eren YILMAZ

Burdur’da Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın’la ilgili "usulsüzlük ve yolsuzluk" iddiaları belediye meclisinden iki istifa getirdi. Kızı ve oğlu belediyede kadroya giren Aydın’ın sınava giren diğer adayları tehdit ettiğinin iddia edilmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Mehmet Şengil, Başkan Aydın'ın "İlçede mera olarak kullanılan alana sera kurduğu ve bu işi yüzde 80 hissesi ikinci eşine ait şirketi üzerinden yaptığı" iddiasını gündeme getirdi. MHP’den istifa eden meclis üyelerinden Adnan Bilkay, iddiaları tekrarlayarak "Başkan kendisini Çeltikçi’nin derebeyi gibi görüyor” dedi.

“BENİM BELEDİYEM, AĞZINIZA TÜKÜRÜRÜM”

Burdur’un Çeltikçi ilçesinde Emre Sayın isimli vatandaş, belediyede itfaiye eri olmak için sınava girdi. Kadro için sınava giren 4 kişiden biri de MHP’li Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın’ın kızı Havva Aydın’dı. Sayın, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Ben de aday olarak mülakata girdim Birinci sırada belediye başkanının kızı vardı. Sınavın olduğu zaman Belediye Başkanı Recep Aydın sınav yerine girerek, ‘Benim kızımın girdiğini biliyorsunuz. Niye geldiniz? Benim belediyem, ağzınıza tükürürüm' dedi” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Yapılan sözlü sınav sonucunda başkanın kızı kadroya alınınca Sayın, kararı yargıya taşıdı. Isparta İdare Mahkemesi Sayın’ı haklı bularak atama kararının yürütmesini durdurdu ve kararı iptal etti. Bunun üzerine belediye bir sınav daha yaptı ve yine başkanın kızı Havva Aydın kazandı.

MHP’li başkanın oğlu da daha önce belediyede başka bir kadroya yerleşmişti. Başka akrabalarını da aynı şekilde çeşitli kadrolara aldığı öne sürülüyor.

“ŞİRKETİN YÜZDE 80 HİSSESİ İKİNCİ HANIMININ ÜZERİNE”

ANKA'ya konuşan CHP Çeltikçi İlçe Başkanı Mehmet Şengil, “Kendi kızını almıştı. Oğlunu da başka bir kadroya almıştı. Bizim başkanın çok açıkları var. İş yapıyor ama kendine çalışıyor. Kendi üzerine şirketler kuruyor. Mera olarak kullandığımız yere sera yaptırdı, bunu da ikinci hanımının üzerine kurduğu şirket üzerinden yapmış. Kendisi nikahlı eşi değil, nikahlı eşiyle ayrılar bu ikinci hanımı” dedi.

Usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları üzerine, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Adnan Bilkay ve Mehmet Gezgüç partilerinden istifa etti. 11 kişilik belediye meclisinde 7 olan MHP’li üye sayısı böylece 5’e düştü.

İstifa eden iki üye de ayrı ayrı paylaştıkları istifa mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

"An itibariyle gönülden bağlı olduğum MHP'den istifa etmek zorunda kaldım. Sebebi de Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın'dır. Vatanıma, milletime, ülküme bağlılığım tamdır. Bu da böyle biline."

“KENDİSİNİ ÇELTİKÇİ’NİN DEREBEYİ GİBİ GÖRÜYOR”

MHP’den istifa eden meclis üyelerinden Adnan Bilkay, istifa gerekçesini; “Meclis’te aldığımız kararlar nedeniyle geceleri rahat uyuyamıyordum” diye anlattı. MHP’li başkan Aydın’ın partinin adını kendisini aklamak için kullandığını, konu ile ilgili partinin merkezi yöneticilerine de ulaşamadığını söyleyen Bilkay, yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarının ve bunları mecliste onaylıyor olmanın kendisini rahatsız ettiğini aktardı. Belediye başkanının “karanlık işlerini makamını kullanarak akladığını” öne süren Bilkay, durumu; “Başkan kendisini Çeltikçi’nin derebeyi gibi görüyor” sözleriyle anlattı.

BAŞKAN AYDIN: MAHKEME KARARI KESİNLEŞMEDİ

Başkan Recep Aydın ise kızının kadroya alınması ile ilgili davada yürütmeyi durdurma kararının “kesinlik kazanmadığını” öne sürerek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada uygulamayı şöyle savundu:

“Kesinleşmemiş idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı (kullanılarak) aleni olarak hukuka ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına baskı yapmak niyeti hasıl oluşmuştur. Bölge idare Mahkemesi’ne 18 Aralık 2020 tarihi itibariyle belediyemiz hukuk yetkilisi ile itirazımız gerçekleştirilmiştir. Ve bundan sonraki bölge idare mahkemesinin vereceği kararla kurumumuz ve ben kurum amiri olarak hukuki süreci sonlandıracağımızı beyan ederim.”

 

Kaynak: anka