İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul’un çalışmaları ödüllendirildi. Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından yapılan yetkinlik değerlendirmesi sonucunda; 10 kuruluşu geride bırakarak 5 yıldız birden aldı.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, KalDer'inAvrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) - Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Mükemmellik Modeli" doğrultusunda yaptığı yetkinlik değerlendirmesi sonucu; Türkiye’de “5 Yıldız Belgesi” alan ilk ve tek raylı sistem işletmecisi oldu.

2021 yılında KalDer EFQM Tanıma ve Ödül Programı'na 11 kuruluş katıldı. 2 kuruluş isminin gizli kalmasını tercih etti. 17 Kasım’da 30’uncusu düzenlenen Kalite Kongresi’nde Metro İstanbul’un kalite belgesini alan Genel Müdür Özgür Soy, 5 yıldız almaya hak kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Soy şu değerlendirmeleri yaptı:

“EKOSİSTEMİ İYİ YÖNETMENİZ GEREKİYOR: EFQM değerlendirmesine; kurumsallaşmak, süreç olgunluk seviyesini artırmak ve başarılarını sürdürülebilir hale getirmek amacıyla katıldık. Metro İstanbul bir ucunda 2,2 milyon yolcunun, diğer ucunda binlerce tedarikçinin yer aldığı dev bir ekosistemin ortasında yer alıyor. Kalıcı başarı elde etmek için tüm paydaşlarınızla entegre olarak bu ekosistemi iyi yönetmeniz gerekiyor. EFQM Modeli de özellikle bu konuyu değerlendiriyor.

KURUMSAL BİR SİSTEM HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ: Yolcu memnuniyeti, çalışan sağlığı ve çevresel etkiler konusunda da gerekli temel şartları garanti altına almak istiyoruz. İnsanların geçici, kurumların kalıcı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de 50 yıl sonra İstanbul’da metro hatlarını kullanan torunlarımızın bile meyvelerini yiyebileceği, sürdürülebilir bir yönetim modeli ve kurumsal bir sistem hayata geçirmek istiyoruz.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN 25 METRO İŞLETMESİ ARASINDA BİRİNCİ OLDUK: Kazanılan başarıda tüm çalışanların payı var. Güzel sonuçlar büyük emeklerle geliyor. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yakın zamanda da uluslararası metro işletmeleri kıyaslama organizasyonu Comet’in yaptığı yolcu memnuniyeti araştırmasında Metro İstanbul olarak 84 puan aldık ve dünyanın önde gelen 25 metro işletmesi arasında birinci olduk. Son 7 yıldır ilk defa 80 puanın üzerine çıkarak müşteri memnuniyet oranımızda önemli bir sıçrama gerçekleştirmiş olduk. Başarıya alışmış şirketler hep daha yükseğini hedefler.”

 

 

Kaynak: anka