Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgârın yarın sabah ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak rüzgârın fırtına şeklinde olacağı uyarısında bulundu. Meteoroloji, Rize ve Artvin illeri için ise "Hava durumu tehlikelidir" anlamına gelen turuncu renkte uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, Rize merkez ve Artvin'in kuzey kesimi için "Yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Meteorolojik tahminler doğrultusunda Bursa'nın kayak bölgesi Uludağ ile Sivas'ın yüksek kesimlerine kar yağarken, 26 Eylül Pazar günü için ise vatandaşlar zirai don tehlikesine karşı uyarıldı. Açıklamada, "26 Eylül Pazar günü sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Kaynak: anka