Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi için fırtına uyarısı yaptı. Bugün İstanbul ve civarında etkili olan fırtınanın 130 kilometre hıza ulaştığını açıklayan Meteoroloji, fırtınanın bu gece ve yarın da devam edeceği bildirdi.

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre; kuvvetli fırtına sonucu çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmekler ile trafikteki aksaklıklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji, fırtınanın Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde saatte 60-90 kilometre arasında, yüksek kesimlerde ise 100 kilometre bir hıza ulaşacağını bildirdi.

ANKARA VE KONYA İÇİN FIRTINA UYARISI

Ankara ile Konya'da bu gece itibariyle başlaması öngörülen fırtına şeklinde esecek rüzgarın saatte 60-90 kilometre arasında, yüksek kesimlerde ise 100 kilometre bir hıza ulaşacağı uyarısı yapıldı.  

BATI AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞAŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde (Isparta, Burdur’un doğu ilçeleri ile Antalya’nın iç kesimlerinde) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ile fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Kaynak: anka