Meteoroloji, bu gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı beklendiği belirtildi. Açıklamada, vatandaşlar, kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (40-80 km/sa) kuzey ve kuzeybatılı rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

Kaynak: anka