Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle dün gece ilçe merkezini esir alan orman yangını devam ediyor. İlçe merkezinde hayatı olumsuz etkileyen yangın nedeniyle üç mahalle boşaltılırken yaklaşık 70 ev zarar gördü. Bölgede oturanlar, geceyi korku içinde geçirdi. Silifke Boğsak’taki orman yangını kontrol altına alındı ancak aynı ilçeye bağlı Yeşilovacık’taki iki mahallede çıkan yangın devam ediyor.

Daha önce yaklaşık 650 hektar ormanın kül olduğu Aydıncık ilçesine Pembecik mahallesinde iki gün önce başlayan orman yangını, ilçeyi tehdit ediyor. Kuzeyden esen rüzgarla akşam saatlerinde şiddetlenen orman yangını, kısa sürede Aydıncık ilçe merkezini esir aldı.

YENİKAŞ KÖYÜNDE EVLER YANDI

Aydıncık’ta sabaha kadar süren yangın, Yenikaş köyünde de etkili oldu. Çok sayıda evin yandığı Yenikaş köyü boşaltılırken sündürme çalışmaları devam ediyor. Aydıncık merkezinde bulunan ve yangından etkilenen Cumhuriyet ve Atatürk mahalleleri de boşaltıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştiren yangına müdahalede güçlükler yaşanıyor. Elektrik ve su kesintisinin yaşandığı Aydıncık’taki yangını, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile çevre illerden de bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan müdahale ederek söndürmeye çalışıyor.

MERSİN-ANTALYA YOLU TRAFİĞE AÇILDI

Silifke ilçesine bağlı Boğsak’taki orman yangını ise dün akşam saatlerinde ekiplerin yoğun çabasıyla söndürüldü. Bağsak’taki soğutma çalışmaları sürüyor. Yine Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık’taki orman yangını ise sabaha kadar devam etti. Yangınlar nedeniyle dün ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Kaynak: anka