Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: ÜNAL AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin mobil uygulaması 'TEKSİN'in tanıtım toplantısında; CHP iktidarında yeni bir anlayış getireceklerini ifade ederek, "Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığında, partimizin iktidarında bu anlayışı da değiştireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin programını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı ve mobil merkezi uygulaması TEKSİN’in tanıtım toplantısıyla sonlandırdı. Yenişehir Fuar Merkezi’nde yapılan toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Teksin uygulaması, sunucu Simge Fıstıkoğlu ve DJ Bay J tarafından tanıtıldı. Uygulama ile şikayetlerin tek bir merkezde toplandığı bildirildi. Uygulamanın tanıtımına göre mobil uygulama ile Mersin’de bir yerden bir yere bisikletle mi, arabayla mı daha kolay gidileceği görülüyor. Beklediğiniz durağa bineceğiniz otobüsün ne zaman geleceği veya çocukların okul servisini takip etmek mümkün hale geliyor.

Tanıtım programında La Noche dans grubu da performans sergiledi.

“KADIN OTOBÜS ŞOFÖRLERİ VAR”

Bay J, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yoksul yurttaşlar için başlattığı “üç kap” uygulamasına dikkat çekti. Fıstıkoğlu, Mersin’de kadın otobüs şoförlerinin hizmet verdiğini anlatarak, “Uygulamada kadın otobüs şoförlerine dikkatinizi çekmek isterim. Yollarda kadın otobüs şoförler görmek beni memnun ediyor. Kadın şoförlerin artmasıyla trafik canavarı da azalacaktır” dedi.

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sadece belediyecilik hizmetlerinde değil her alanda teknolojiye yönelmek gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikli olarak akıllı bir kent yaratacaksak bir kere belediyemizin de akıllı olması gerektiğini düşündük. Çalışacağımız insanların da akıllı olması gerekiyor. Akıllı insanlar ve sorumluluğunu omuzlarında taşıyan insanlarla bir arada olursak başımız dik, alnımız açık oluruz. Biz halkımıza şunu vaat ettik; sizleri seviyoruz, sayıyoruz. Bizlere destek olun, bizlerin yanında olun. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Biz herkesi kucaklayacağız. Biz körüz; ideolojik, siyasal, etnik, mezhepsel körüz. Çünkü biz herkesin belediye başkanıyız.”

KILIÇDAROĞLU İÇİN “CUMHURBAŞKANI” DEDİ

Seçer, CHP iktidarında yeni bir anlayış getireceklerini dile getirdi. Seçer, TEKSİN’in yurttaşların “dert babası” olduğunu söyleyerek; “Hani vatandaşlar derler, geleneksel bir anlayış var; inşallah, Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı’nda, partimizin iktidarında bu anlayışı da değiştireceğiz; ‘devlet dairelerinde, belediyelerde bir dayın olacak...’ Artık bu şikayetler geride kaldı, çünkü TEKSİN var” dedi.

VAHAP SEÇER’İ SALONDAKİLERE ALKIŞLATTI

Kılıçdaroğlu da belediyelerin hizmetlerini geliştirmesi için teknolojik imkanlar olduğunu dile getirerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulamasıyla yurttaşların şikayetlerini ve sorununu hızla iletebileceğini ve sorunun çözülebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bu uygulama sayesinde Mersin’in de dünyaya tanıtıldığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının yurttaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet götürdüğünü dile getirerek, Mersin Hal Kompleksi’ndeki yurttaşların çocukları için açılan kreşi örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Düşünebiliyor musunuz? Hale gelip, çalıştığı yerin yakınındaki kreşe çocuğunu teslim eden, akşam işi bittiğinde evine huzurlu bir şekilde dönen kadın” dedi. Kılıçdaroğlu, Seçer’i salondakilere alkışlattı.

“YEREL YÖNETİMLERDEN BAŞLADIK, BÜYÜTECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, tanıtım toplantısıyla Seçer’in halka hesap da verdiğini ve yaptığı hizmetleri anlattığını kaydederek, “Belediye başkanlarıma söyledim, harcadığınız her kuruş halkın parası ve dolayısıyla harcadığınız her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Yerel yönetimlerden başladık ve biz bunu büyüteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Mardin Kızıltepe’de bir askerin şehit olduğunu üzüntüyle aktararak, “Terörün bittiği, 84 milyonun huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Ben ve arkadaşlarımın hiçbir beklentisi yoktur. Tek beklentimiz herkesin huzur içinde yaşamasıdır. Biz bunu yapmaya talibiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın döviz rezervleri ile ilgili “128 milyar doların” nereye gittiğinin hesabını sormaya devam edeceklerini de söyledi.

“İKTİDAR 5 MASKEYİ DAĞITAMAZKEN, BELEDİYELER YARDIMLARI KESMEDİ”

İktidarın eleştirilerine karşın CHP’li belediyelerin hizmet götürmeye devam ettiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bir kent genelde sorunlarını konuşurken gözlerini belediye başkanına diker. Belediye başkanı arkadaşlarım seçimlere girerken onlara 7 maddelik ilkeleri saymış ve uymasını istemiştim. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları hepimiz biliyoruz. Bazen siyaset o kadar kirleniyor ki bunu temizlememiz lazım. Seçimlerden önce pek çok karalamalar yaptılar, ‘sakın CHP’li belediye başkanlarına oy vermeyin yardımlar kesilir..’. Bu ezberin bozulması gerekiyordu, birinci aşama seçimler kazanıldı, ikinci aşama yardımlar kesilmedi. Üstelik pandemi döneminde yerle bir oldu. Belediye gelirlerinin en fazla azaldığı dönemde yerle bir oldu. Bırakın yardımların kesilmesini arttı. 5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir iktidar varken, bütün belde halkına maskeyi, yardımları ücretsiz ulaştırdılar."

 

Kaynak: anka