Merkez Bankası, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin, döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarını Türk lirası vadeli hesaplara dönüştürmeleri halinde destek sağlanacağını duyurdu. 

Merkez Bankası, Türk lirası vadeli mevduata dönüşümün desteklenmesine ilişkin yeni bir karar alındığını açıkladı. Buna göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarını Türk lirası vadeli hesaplara dönüştürmeleri halinde, mevduat ve katılma hesabı sahiplerine destek sağlanacak. 

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu hesaplarının Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Buna ek olarak, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir."

Kaynak: anka