Merkez Bankası bu hafta Türk lirasının değer kaybı devam ederken 2. kez döviz satarak piyasaya müdahale etti. Bu müdahale sonrası dolar 13,89'dan 13,45'e kadar geriledi. Dolar, kısa bir süre sonra yeniden 13,76’ya yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir kez daha piyasaya doğrudan müdahale ettiğini açıklamayla duyurdu. Duyuruda "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” denildi.

DEMİRTAŞ: REZERV SATMAYIN, BU SAĞLIKSIZ VE VERİMSİZ BİR YÖNTEM

İktisatçı akademisyen Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın bu hafta yaptığı ikinci müdahaleden sonra sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bu müdahalenin doğru olmadığını belirten Demirtaş, "Rezerv satmayın. Rezerv satarak kur dengelemek sağlıksız ve verimsiz bir yöntemdir. Rezervimizdeki her dolar çok değerli. Rezerv satmayın. Rezerv satmayın. Merkez Bankasının para politikasını düzeltin ve güven verin yeter" dedi. 

13,62'YE GERİLEYEN DOLAR YENİDEN 13,76’YA ÇIKTI

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından güne 13.65'ten başlayan dolar önce 13.70'e sonra da 13.76’ya ardından da 13,89'a kadar yükseldi. Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası ise kur 13,45'e kadar geriledi. Ancak çok kısa sürede yeniden yükselişe geçen dolar kuru, 13,7620'yi gördü. Euro da saat 14.15 itibariyle 15,57'den işlem görüyor.

 

Kaynak: anka