Memleket Partisi Milletvekilleri, Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy, TBMM çatısı altında ilk kez basın açıklaması düzenledi. Üç milletvekili yaptığı konuşmalarda Memleket Partisi’nin diğer partilerden faklı olduğunu belirttiler.

Memleket Partisi’nin, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, TBMM çatısı altında ilk basın açıklamalarını yaptılar. Memleket Partisi’nin diğer partilerden farklı olduğunu vurgulayan milletvekilleri şunları söyledi:

“MEHMET ALİ ÇELEBİ: PARTİSİNDE DEMOKRASİ UYGULAMAYAN, ÜLKEYE DEMOKRASİ GETİRMEZ”

"Biz Atatürk’e saygısızlığı kabul etmeyiz. Terörün her türlüsüne mesafe koyarız. Ayrımcılığa karşıyız. Vatandaşı Türk, Kürt, Alevi, Sünni, kadın, erkek diye ayırmayız. Yurttaş diye bakarız ve vatandaşı asla bölmeyiz. Doğaya ve çevreye saygılıyız. Ekosistemi ve gezegeni koruruz. Ranta karşıyız. Kadına şiddet ve çocuk istismarına tavizsiziz. Bizim önceliğimiz ulusumuzuz birliğe ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Biz anavatan, yavru vatan, mavi vatan, gök vatan bir bütündür parçalanamaz diyoruz. Memleket Partisi diğer partilerden farklı. Parti içi demokrasi var. Milletimize şunu söylüyoruz: ‘Partisinde demokrasi uygulamayan, ülkeye demokrasi getirmez. İnanmayın.”

“ÖZCAN ÖZEL: ATV, SABAH GRUBUNA SAĞLANAN KOLAYLIK, KYK BORCU OLAN ÖĞRENCİLERE SAĞLANMALIDIR”

Binlerce öğrencimizin taleplerini görmezden gelemeyiz. LGS sorularının başka bir kitapçıktan alındığı, hatalı sorular olduğu söylemleri, pandemi döneminde sınava giren öğrencilerimizi üzmektedir.  Milli Eğitim Bakanımız tarafından yapılan açıklamalar, öğrencilere ve ailelerine inandırıcı gelmemiştir. 5 milyon üniversite mezunu gencimizin KYK borçları, 19,2 gecikme zammı ile birlikte 5.5 milyar lira tutmaktadır. Gençlerimizin çoğunun bir işi olmadığında geri ödemeleri yapmakta zorlanmaktadır ve devletimizden yardım beklemektedir. Devletimiz, ATV, Sabah grubuna 2 yıl ödemesiz verilen, geri ödenmeyen krediye sağladığı kolaylığı mağdur durumdaki bu öğrencilere sağlanmalıdır. Milyonlarca genç, borç batağında birçok yandaş şirketlerin vergi borçları yasalarla silinirken geleceğimiz olan gençlerin sesine kulak vermeliyiz.

“HÜSEYİN AVNİ AKSOY: BU İTTİFAK SİSTEMLERİ MİLLETİMİZİ KAMPLAŞTIRMAKTA HATTA DÜŞMANLAŞTIRMAKTADIR”

Bugün geldiğimiz noktada her bir karışı şehit kanıyla sulanmış bu kutsal toprakta yaşayan, bütün milletimize yetecek bu güzel memleketimize, halkımıza bloklaşma ve kamplaşma siyasetine karşı seçenek olarak çok değerli kurucu arkadaşlarımızla beraber Memleket Partisini kurduk. Memleket Partisi, Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı’ndan yana değildir. Bu ittifak sistemleri milletimizi kamplaştırmakta hatta düşmanlaştırmaktadır. Memleket Partisi, yüzde 50+1 alarak tek başına iktidarı hedeflemektedir."

Kaynak: anka