Türkiye'deki 60 şehirden 300’e yakın gazetecinin katıldığı "Anadolu Buluşması - Marmaris Yerel Medya Çalıştayı", bugün başlıyor.

Marmaris Belediyesi’nin basın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği "Anadolu Buluşması – Marmaris Yerel Medya Çalıştayı"nın açılışında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bir konuşma yapacak.

Ardından CHP Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Can Güleryüzlü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de birer konuşma yapacak.

"Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı"nın ardından; Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Basın İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar’ın katılımıyla "Yerel Medyada Sendika" konusu konuşulacak.

Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın katılımıyla "Ekonomi Medyasının Halleri"nin konuşulmasının ardından TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunumuyla "Medyanın Sefaleti ve Gazeteciliğin Onuru" konulu bir konuşma yapacak.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş "Ankara Gazeteciliği", Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, "Türkiye’de Araştırmacı Gazetecilik", Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan "Yeni Dönemdeki Değişimler" konulu birer konuşma yapacak. Ardından konuklar için bir tekne turu düzenlenecek.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

Çalıştayın, pazar günkü bölümünde ise RTÜK üyeleri İlhan Taşcı ve Okan Konuralp’in katılımı ile “Türkiye’de Medya ve Denetimi” konuşulacak. Medyada Gerçekler ve Muhalif Medya oturumunun konuğu ise Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş olacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çalıştaya katılacak. Bir konuşma yapacak olan Kılıçdaroğlu, Anadolu basınının sorularını yanıtlayacak.

 

Kaynak: anka