Ankara Sıhhiye’deki Yüksek Hızlı Tren Garı’nın yanında bulunan Medipol Üniversitesi Hastanesi inşaatında yangın çıktı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangını 15 dakikada söndürdüğünü bildirdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise," TCDD Gar yerleşkesi de parçalanarak özelleştirilmiş, Medipol’e peşkeş çekilerek yanlış kararlar verilmiştir. Hukuksuz yapıların inşasına onay verenler yangınların da sorumlularıdır" açıklamasını yaptı.

Ankara Sıhhiye’deki Yüksek Hızlı Tren Garı’nın yanında bulunan Medipol Üniversitesi Hastanesi inşaatında yangın çıktı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangını 15 dakikada söndürdüğünü bildirdi. 

Medipol Üniversitesi inşaat alanında bulunan işçilerin verdiği bilgilere göre yangın, üst katlarda çalışan kaynak makinesinden çıkan ateşlerin, aşağıda bulunan izolasyon malzemelerine düşmesi ve malzemeleri tutuşturması sonucu çıktı. Kısa sürede binanın, tren raylarına bakan cephesini saran yangını Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kontrol altına aldı ve soğutma çalışmalarına başladı.

Yangın bölgesine gelen ve edindiği bilgileri paylaşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının 15 dakikada söndürüldüğünü, kendisine ulaşan bir yaralı bilgisinin olmadığını dile getirdi ve şunları söyledi:

"ABB İTFAİYESİ 15 DAKİKA İÇERİSİNDE YANGINI KONTROL ALTINA ALDI"

"Tüm Türkiye'deki orman yangınlarını büyük bir üzüntüyle izlerken bugün de Ankara'dan gelen yangın haberi hepimizi gerçekten derin bir üzüntüye sevk etti. Çok yeni bir yangın ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi haber aldıktan sonra 6. dakikada buraya geliyor ve 15 dakika içerisinde de yangını kontrol altına alarak söndürüyor. İçinde yanıcı maddelerin bulunduğu bir bina yanıyor. Bunun çevreye vereceği zarar çok daha büyüyebilirdi ama Ankara Büyükşehir Belediyemizin kahraman itfaiyecileri, bütün bölgelerde olduğu gibi burada da bir kahramanlık destanı yazarak çok kısa bir süre içinde yangını söndürdüler. Yangın tamamen sönmüş durumda, şu an soğutma çalışmaları devam ediyor."

"HUKUKSUZ YAPILARIN İNŞASINA ONAY VERENLER, YANGINLARIN DA SORUMLULARIDIR"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da yazılı açıklama yaparak, “Tarihi yapıların yanına yapılan hukuksuz yapılar kültür varlıklarını tehdit ediyor” dedi. Candan’ın açıklaması şöyle:

“Cumhuriyete açılan kapı Ankara Gar yerleşkesini parçalayan Sağlık Bakanı’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi alanına ilişkin davamız devam ediyor. Hastane inşaatındaki izolasyon malzemesinin yanması sonucu yangın çıktığı ifade ediliyor. Kentler nüfus yoğunluğunu arttırıcı kentleşme politikaları ile büyük yangınlara gebe. TCDD Gar yerleşkesi de parçalanarak özelleştirilmiş, Medipol’e peşkeş çekilerek yanlış kararlar verilmiştir. Kurumların içini boşaltarak parçalayarak kültürel varlıklarımızı tehdit ederek hukuksuz yapıların inşasına onay verenler yangınların da sorumlularıdır. 

Tüm bu yaşananlar bilim ve tekniğini rehber almayan yönetimlerin devrinin sonlandığını gösteriyor. Bu yangınlar ve yönetememe hali ülkede cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin iflas ettiğini gösteriyor. Altyapı yetersizliğimiz ortaya çıkıyor. Koordinasyon sorunu var. Hükümetin acilen istifa etmesi ve seçim sürecine kadar da krizleri koordine edecek bir yapının kurulması gerekiyor. Bütün karşı karşıya kaldığımız sorun küresel ısınmadan kaynaklı yaşam sorunu haline gelmiştir. Önlem alamamış altyapıyı güçlendirememiş bir yapıyla karşı karşıyayız.”

 

Kaynak: anka