Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara'da bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Alevi öğrencilere ayrımcı söylemlerde bulunduğu iddiasına ilişkin soruşturma başlattı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bakan Mahmut Özer’e konuyla ilgili, “Okulla sözleşmesi feshedilen ilgili öğretmen M.K.’yı soruşturma sonuçlanana kadar her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerinden uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Ankara’nın Mamak ilçesinde Şehit İhsan Okatan Ortaokulu’nda sözleşmeli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan M.K.’nin ders esnasında, “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra, parmak kaldıran öğrencilere; “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor? Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfretmiş” dediği ve bir velinin “zülfikâr kolyesine” işaret ederek “Zaten sormama gerek yok, kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” ifadelerini kullandığı öğrenciler ve veliler tarafından iddia edildi.

MEB, iddialara ilişkin soruşturma başlattı. MEB açıklamasında, “Ankara'nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme, soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir” denildi.

CHP’Lİ HAKVERDİ, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Hakverdi, “Kimse dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz” değerlendirmesini yaptı ve Özer’e şu soruları yöneltti:

“- Okulla sözleşmesi feshedilen ilgili öğretmen M.K.’yı soruşturma sonuçlanana kadar her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerinden uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz?

- Okullarımızda dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri ayrımcılıkların yaşanmaması adına bakanlığın yürütmüş olduğunuz bir çalışma var mıdır?”

 

 

Kaynak: anka