Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı. Bakanlık, hijyen şartlarını sağlayan kurumlarda 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime başlanabileceğini duyurdu. Pazartesi gününden itibaren okul öncesinde de yüz yüze eğitim başlayacak.

MEB, kademeli normalleşmeye yönelik açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edilecek. "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki" koşullara uyulması şartıyla, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'ta yüz yüze eğitime başlanabilecek. 

Özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıflar için kurslar 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kademeli normalleşme döneminde eğitime ilişkin açıklaması şöyle:

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, PAZARTESİ YÜZ YÜZE BAŞLIYOR

"Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir.

 SINAVLARA HAZIRLIK KURSLARI DA BAŞLIYOR

Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları,  özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullara uyulması şartıyla yüz yüze eğitime başlanabilecektir. Bu kapsamdaki öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarımızın salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için gerekli kolaylık, Valiliklerimiz tarafından sağlanacaktır.

 1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Kaynak: anka