ESMA TURAN

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında şehit olan Görkem Hasdemir’in cenazesi arkadaşları tarafından bölgeden çıkarıldı. Söndürme çalışmalarına katılanlar, gözyaşlarını tutamadı. Orman yangınının kontrol altına alındığı haberi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Marmaris İçmeler’de sabah saatlerinde başlayan yangına 11 helikopter, 38 arazöz, 19 su tankeri ve 2 dozer ile müdahale ediliyor. Yangında hayatını kaybeden Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 çocuk babası Görkem Hasdemir’in cansız bedeni arkadaşlarının omuzlarında bölge dışına çıkarıldı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan personel, arkadaşlarını cenaze aracına bindirirken gözyaşlarına boğuldu.

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

İçmeler'deki orman yangınının kontrol altına alındığı haberi Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den geldi.

Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alınmıştır. Büyük bir özveri ile yangına müdahale eden, maalesef şehit veren ormanın kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Şehidimiz için dua edelim. 'Gene buraya otel yapacaklar' gibi söylemler var. Ben bunların hepsini söyleyenleri, şehidimizin olduğu bir günde Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Vatandaşlarımız merak etmesin, ilk fırsatta bu bölgeye dikim yapacağız” dedi. 

 

Kaynak: anka