ERCAN ARSLAN / ESMA TURAN

Marmaris’te yedi gündür devam eden yangınlar hala kontrol altına alınamadı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, dün gece alevlere teslim olan Turgut mahallesi Delikyol mevkiinde bir açıklama yaptı. Oktay, “Gerçekten şu saat itibari ile o kadar net ortaya çıktı ki: Yönetilemiyoruz. Gecenin bu saatinde vatandaş, kendi canını da hiçe sayarak kendi ormanını, kendi toprağını korumak için yukarıya tırmanıyor” dedi.

Turgut mahallesindeki yangın bölgesinde çalışmalara destek olan Marmaris Belediye Başkanı Oktay, gece yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Gece saat 02:00. Akşamüzeri geldiğimizde buraya acil müdahale edilmesi gerektiğini söylemiştik. Şu anda Turgut mahallesi Delikyol mevkiinde yangın şiddetini arttırıyor. Ama maalesef ki müdahale etmesi gerekenlerin etmemesinden kaynaklı, arkamda gördüğünüz şekli ile köylüsü, vatandaşı yangını kendisi söndürmek için canla başla mücadele ediyor. Gerçekten şu saat itibari ile o kadar net ortaya çıktı ki: Yönetilemiyoruz. Gecenin bu saatinde vatandaş, kendi canını da hiçe sayarak kendi ormanını, kendi toprağını korumak için yukarıya tırmanıyor. Bununla ilgili yapılacak hiçbir yorum kalmadı. Her şey apaçık ortada.” 

“KAPKARA BİR TABLO KARŞIMIZDA”

Başkan Oktay, bu sabah da sosyal medya hesabında şunları paylaştı: “Sabahın ilk ışıklarına kadar yangın bölgesindeydim. Delikyol'un daha fazla yanmaması için onlarca vatandaşımızla birlikte canla başla çalıştık. Gün ışıyınca yine kapkara bir tablo karşımızdaydı. Gerçekten çok üzgünüm, yüreğimiz acıyla dağlanıyor.”

Kaynak: anka