Haber: ABDULLAH ÇELEBİ - Kamera: KERİM UĞUR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, pandemi ve günlerce süren orman yangınından etkilenen ilçenin gelecek yılki turizm sezonunda hedefinin büyük olduğunu söyledi. Başkan Oktay, "2022 sezonuna dair umutlarımız oldukça yüksek. Şu ana kadar ki görüşmelerimizi değerlendirecek olursak Marmaris'e talep yukarı doğru ivme gösteriyor. Bu yüzden de mutluyuz. Gelecek sezon 1 milyon 800 bin turist beklentimiz var" dedi.

Bu yıl bünyesine TTI Outdoor'u da ekleyen ve 15'inci kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı'nın en dikkat çeken stantlarından biri Marmaris Belediyesi'nin açtığı stant oldu.

ANKA Haber Ajansı'na 4 Aralık'a kadar açık kalacak fuarı değerlendiren CHP'li Mehmet Oktay, şunları söyledi:

"Sektörümüz adına umut verici gelişmeleri gözlemlemekteyiz. Pandemiden kaynaklı, sektör olarak, ekonomisi de büyük oranda turizme bağlı bir kent olarak çok ciddi olumsuzluklar yaşadık. Üzerine büyük bir yangın felaketini geçirdik. Bunun da olumsuz etkileri oldu. Ama yangınla alakalı da yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. 2022 sezonuna dair umutlarımız oldukça yüksek. Şu ana kadar ki görüşmelerimizi değerlendirecek olursak Marmaris'e talep yukarı doğru ivme gösteriyor. Bu yüzden de mutluyuz."

Döviz kurundaki rekor artışların da Marmaris'e yabancı turist ilgisini tetikleyeceğini vurgulayan Oktay, şöyle devam etti:

"Son bu döviz hareketlenmesinden önce de özellikle dış pazardan belli bir talep söz konusuydu. Ama dövizin artışıyla yabancılar açısından ucuz hale geldiğimiz için muhakkak ki bunun talebe olumlu yönde etkisi olacak. Ama iç pazar yönünde bir miktar zorlanabiliriz. Yine de bunun çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum. Gerek iç gerek dış pazarda Marmaris için talep iyi gözüküyor. Sadece Dalaman Havalimanı üzerinden değerlendirecek olursak aşağı yukarı 1 milyon 800 bin kişiye (turist) yakın bir beklentimiz var. Ki bu rakam 2019 sezonunda 1 milyon 600 binlerdeydi. Şimdi onun üzerinde bir hedefimiz var. Umutluyuz."

Kaynak: anka