Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınların bulunduğu bölgelerde her alana karadan müdahalenin mümkün olmadığını belirtirken, “Ciğerlerimiz yanmıyor, yok oluyor. Hava desteği yetersiz, daha fazla destek gerekli. Bu Marmaris’in çığlığıdır bir an önce daha fazla hava desteği rica ediyoruz” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü ile altı gündür süren yangınlara ilişkin güncel bilgileri aktardı.

Marmaris bölgesinde çıkan yangınların altıncı gününe girdiğini anımsatan Mehmet Oktay, alevlerin altı farklı noktada sürdüğünü belirterek, ilk günden beri daha fazla hava desteği yönünde talepleri vurguladı.

“LÜTFEN, DAHA ÇOK HAVA DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Hava desteğinin yeterli olmadığını ifade eden Oktay, “Lütfen daha çok hava desteği, daha çok helikopter ve uçak talep ediyoruz, daha çok desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Oktay, yangının altıncı gününde, Marmaris’in altı farklı bölgesinde devam ettiğine dikkat çekerek, “Şu anda sadece bir helikopterle müdahale var, uçak yok ancak karadan inanılmaz özverili şekilde tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor ama coğrafi özelliklerimiz nedeniyle her alana karadan müdahale etmek mümkün olmuyor” dedi.  

“CİĞERLERİMİZ YANMIYOR, YOK OLUYOR”

Oktay, yetkililere şöyle çağrı yaptı:

“Ciğerlerimiz yanmıyor, yok oluyor. Hava desteği yetersiz, daha fazla destek gerekli. Bu Marmaris’in çığlığıdır bir an önce daha fazla hava desteği rica ediyoruz.”  

Kaynak: anka