Ankara Büyükşehir Belediyesinin, üniversitede okumak için Başkent’e gelen gençlerin barınma problemini nasıl çözdüğünü ve bu süreçte neler yaşandığını anlattığı “Umut Bir Yurt Meselesi” belgeseli Youtube kanalında yayınlandı. Belgeseli paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Son öğrenci barınma hakkına kavuşmadan hiçbirimiz yastığa başımızı huzurla koyamayız. Kaybedilen her gün bu ülkenin geleceğinden çalınan gündür. Bu sene binlerce evladımıza yuva olduk, olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Yurt bulamayan ya da ekonomik zorluklar nedeniyle ev kiralayamayan öğrencileri Şefkat Evleri ile kiralanan otel ve yurtlara yerleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) öğrencilerin barınma sorununun nasıl çözüldüğünü, aileleri ile yaşadıkları o anları anlatan bir belgesel film hazırladı. ABB’nin barınma hizmetinden bugüne kadar toplamda 5 bin 597 öğrenci yararlanırken, 18 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 3 bin 55 öğrenci ücretsiz barınma hizmeti almayı sürdürüyor.

“BİNLERCE EVLADIMIZA YUVA OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”

ABB’nin öğrencilere ve ailelere özel hazırlanan “Umut Bir Yurt Meselesi” adlı belgeseli Youtube kanalında yayınlandı.

Başkan Yavaş da Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen ve barınma endişesi yaşayan gençlerin ve ailelerinin yaşadıkları süreci anlatan belgeseli sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Yavaş, “Üniversite Ankara’da okunur. Son öğrenci barınma hakkına kavuşmadan hiçbirimiz yastığa başımızı huzurla koyamayız. Kaybedilen her gün bu ülkenin geleceğinden çalınan gündür. Bu sene binlerce evladımıza yuva olduk, olmaya da devam ediyoruz" dedi.

Öğrencilerin AŞTİ’de karşılanmalarından Büyükşehir Belediyesine getirilmelerine, rehberler eşliğinde barınma noktalarına nakillerinden kente dair bilgilendirilmelerine kadar birçok sorunu belgeselde yer aldı.

Belgesel, “https://www.youtube.com/watch?v=0X0MQSmeyQc&ab_channel=MansurYava%C5%9F” linki üzerinden izlenebilir.

Kaynak: anka