Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Uzun yıllardır Ankara’da maalesef en çok konuşulan konu, kutuplaştırmalar, ayrıştırmalar, siyasi çekişmeler ve yığınla yapılan betonlar oldu. Oysa bizim, başkent olarak; tarihi, kültürü, yeşil alanları, sanatı, bilimi, teknolojiyi ve sporu konuşmamız gerekiyordu” dedi. Yavaş, hedeflerinin Ankara’da yaşayan herkesin spor hizmetlerine erişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Başkent Spor Zirvesi’nde konuştu. Ankara’da sporun bir yaşam biçimi haline gelmesine öncülük etmek istediklerini söyleyen Yavaş, şöyle konuştu:

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE KENTİ SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİMİZE DAİR SÖZ VERMİŞTİK”

2000 sporcu ve Ankaralı hemşehrimiz ile Ankara’mızın hafızası olan böyle bir organizasyona ismiyle tam da layık olan Gençlik Parkı’nda sizlerle bu renkli ortamda bir araya gelmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bizler, göreve geldiğimizde kenti sizlerle birlikte yöneteceğimize dair söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için ilk günden bu yana bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü burası, Ankara. Çünkü burası Cumhuriyetin Başkenti. Bitti denilen yerde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan meşale ile bağımsızlığımızı kazandığımız kent. 100 yıl önce, Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar, bu kentte genç cumhuriyetimizin temelini attı. Bu durum, bizim sorumluluğumuzu ve görevimizi artırıyor.

“BİZİM BAŞKENT OLARAK, TARİHİ, KÜLTÜRÜ, YEŞİL ALANLARI, SANATI, BİLİMİ, TEKNOLOJİYİ VE SPORU KONUŞMAMIZ GEREKİYORDU”

Uzun yıllardır Ankara’da maalesef en çok konuşulan konu, kutuplaştırmalar, ayrıştırmalar, siyasi çekişmeler ve yığınla yapılan betonlar oldu. Oysa bizim Başkent olarak, tarihi, kültürü, yeşil alanları, sanatı, bilimi, teknolojiyi ve sporu konuşmamız gerekiyordu. Bizim gençlerimizi onların geleceklerini, kentimizin onlara kattıklarını ve onların kentimize kattıklarını konuşmamız gerekiyordu. Bu konuda birkaç verinin altını çizmek istiyorum. Ankara’mıza nüfusumuzun yüzde 30’u 15-34 yaş grubundaki gençlerden oluşuyor. 1 milyon 700 bin gencimiz var ve tüm gençlerimiz, potansiyel sporcu adayıdır. Ancak faal sporcu sayısının 50 bin civarı olduğunu üzülerek görmekteyiz. İl nüfusuna göre faal lisanslı sporcu sayısına baktığımızda maalesef Ankara, otuzuncu sırada yer alıyor. Bu durum, bizim daha kat edilecek çok mesafemiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle hiç soluklanmadan çalışmalarımıza başladık.

“ÇOK YAKINDA 300 GENÇ SPORCU İÇİN DE BİR AKADEMİ KURUYORUZ”

EGO Spor, bizim dönemimizde 35 branşta, 8 bin faal sporcusuyla dünyanın en büyük spor kulüplerinden birisi haline geldi. ASKİ Spor’un yıllarca süren başarı geleneğinin bizim dönemimizde daha da yukarı taşıdık. Çok yakında 300 genç sporcu için de bir akademi kuruyoruz. ASKİ Spor, bildiğiniz üzere güreşte sadece Türkiye’nin değil, dünyanın lokomotifi olan bir spor kulübüdür. ASKİ Spor ve Ankaralılar için Avrupa standartlarında Türkiye’de tek, dünyada ise 3. olan güreş salonumuzu Taha Akgül ve Rıza Kayaalp Spor Kompleksimizi Ankara’mıza kazandırdık.

“BAŞKENTİN DÖRT BİR YANINDA MAVİ YOL KULLANIMINI YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sayın Genel Başkanım, kıymetli Ankaralılar; bir şehir sanatla, bilimle, sporla buluştuğu kadar değerini artırır. Bizler, 7’den 70’e kentimizde herkesin spor yapmasını, sporla buluşmasını hedefliyoruz. Ne kadar çok spor yapılırsa o kadar sağlıklı ve mutlu bir yaşam alanı oluşturabileceğimizin farkındayız. Bu yüzden haftanın 6 günü 20 parkımızda 7.30- 11.00 saatleri arasında uzman antrenörler eşliğinde spor yapıyoruz. Bunun dışında yine hemşehrilerimizin spor yapmasına aracılık eden 220 amatör spor kulübümüze nakdi destek sağladık. Bu destekleri her yıl sürdürmeyi planlıyoruz. Bir yandan da üniversitelerimize kampüs içi bisiklet yolları yapımına devam ediyoruz. Şehir içi bisiklet yollarının ilkini Milli Kütüphane bölgesinde açtık. Kalan 8 etap, 53 kilometrelik bisiklet yolunu bu yıl ihale ediyoruz. Başkentin dört bir yanında mavi yol kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Asırlık kulübümüz Ankaragücü’ne bir yandan maddi destek sağlarken, bir yandan da alt yapısının gelişmesini sağlamak için Tandoğan tesislerini baştan aşağı yeniledik. Rahmetli İlhan Cavcav başkanımızın emaneti Gençlerbirliği’ne de desteklerimizi sürdürüyoruz. Buradan bir müjdeyi daha sizlere açıklamak istiyorum. 11 ilçemizde 8’i kapalı, 20’si açık olmak üzere 28 yeni spor alanımızın proje çalışmaları sürüyor. Hepsinin ihalesinin bu yıl içinde tamamlayıp, Ankara’nın dört bir yanını spor tesisleriyle donatmayı hedefliyoruz. Milletin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin 100. yılı anısına, Ankara’mızda yapılan tek resmi yarış, 100. Yılda 100 kilometre bisiklet yarışı, yarı maraton ve 10 kilometre koşularıyla Polatlı’da muharebe alanında yapılacak olan Duatepe yarı maratonu ve Gran Fondo bisiklet yarışıdır. Milli mücadele günlerimizin ruhunu yaşatmak ve şehitlerimizi anmak için yapılan bu yarışları da önemsiyor ve destekliyoruz. Bugün burada, katılımcılıkta uluslararası gururumuz olan Ankara Kent Konseyi ile gerçekleştirdiğimiz, Başkent Spor Zirvesi’nde spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlayarak, Ankara’da sporun bir yaşam biçimi haline dönmesine öncülük etmek istiyoruz.

“HEDEFİMİZ, ANKARA’DA YAŞAYAN HERKESİN SPOR HİZMETLERİNE ADİL VE KALİTELİ ERİŞİMİ İÇİN KATKI SAĞLAMAKTIR”

Hedefimiz, görev dönemimi boyunca, Ankara’da yaşayan herkesin spor hizmetlerine adil ve kaliteli erişimi için katkı sağlamaktır. Eminim ki bu organizasyon ile spor kurumları birbirleri arasında iş birliklerini artıracak ve her geçen gün daha fazla hemşehrimiz sporla tanışacaktır. Sürecin sonunda ise Ankara, başkent olmaya yakışan seviyelere yükselecek ve uluslararası alanda daha fazla başarıya ulaşacaktır.”

Kaynak: anka