Milli sporcu Defne Taçyıldız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın beşinci gününde, kadınlar 200 metre kelebek yüzme yarı finalinde elendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, yarı finale kadar çıkan milli sporcuyu tebrik ederek, "İnancımızı kaybetmek yok. Önümüzde daha nice başarılarını kutlayacağımız uzun bir yol var" dedi. 

Tokyo Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen yüzme yarışlarında yarı finalde mücadele etme hakkı kazanan Defne Taçyıldız, serisinde yarışan 8 sporcu arasında 2:11:27'lik derecesiyle 7. oldu. İki seri şeklinde yüzülen ve 16 yüzücünün mücadele ettiği yarı finalin genel sıralamasında 14. olan milli sporcu, ilk 8'e giremeyerek final yüzme şansını kaybetti.

MANSUR YAVAŞ, TAÇYILDIZI TEBRİK ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, 18 yaşındaki milli sporcuyu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kutladı. Yavaş, "Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yüzme dalında ülkemizi başarıyla temsil eden milli sporcumuz Defne Taçyıldız'ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. İnancımızı kaybetmek yok. Önümüzde daha nice başarılarını kutlayacağımız uzun bir yol var" dedi.

Kaynak: anka