Manisa'daki Karaağaçlı köylüleri sondaj kuyuları için verdikleri yüksek elektrik faturalarına tepki için köy meydanında eylem yaptı. Bir çiftçi, "Çocuğumuza harçlık verecek durumda değiliz. Ama yeraltı su paralarını ödemek zorundayız. Devlet destekleri diyerekten sahnelere çıkıp da vatandaşın gözlerine baka baka yalan konuşmakla bu işler yürümez” dedi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı köylüleri; sulamada kullandıkları sondaj kuyuları için yüksek miktarda elektrik faturaları geldiğini iddia ederek köy meydanında eylem yaptı. Eyleme, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, parti il ve ilçe yöneticileri de destek verdi.

Köylüler, eski Başbakan Bülent Ecevit'in “Toprak işleyenin su kullananındır” sözlerinin yazılı olduğu bir pankart açtı. Bir çiftçi, “Bizim derdimiz ekmek parası. Biz bu sondajları yaparken hepimiz faizle para aldık. Elektriklerimizi faizle para alarak ödedik. Çoluğumuz çocuğumuz, hepimizin emeği var bunda” dedi.

Ödedikleri elektrik paralarının bellerini büktüğünü söyleyen bir diğer çiftçi ise “Çocuğumuza harçlık verecek durumda değiliz. Ama yeraltı su paralarını ödemek zorundayız. Devlet destekleri diyerekten sahnelere çıkıp da vatandaşın gözlerine baka baka yalan konuşmakla bu işler yürümez” diye konuştu.

İki çocuğunun da çiftçiliği tercih etmeyerek fabrikada çalıştığını söyleyen bir çiftçi ise “Çocuğum fabrikaya gidiyor. Ben şimdi düşünüyorum, çocuğumu ne zaman işten çıkaracaklar” dedi.

Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “Burada partililer değil, üreticiler, köylüler burada. Üretici kalkınmadan, köylü kalkınmadan Türkiye kalkınmaz. Sesimize ses verirsek, bu sorunu çözeriz. Toprak işleyenin su kullananındır arkadaşlar” diye konuştu.

 

Kaynak: anka