Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla'da, köylülerin tüm itirazlarına rağmen yapımı süren Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı için köyün içerisinde "yüksek gerilim hattı" çalışmaları başladı. Çalışmalar sırasında su ve kanalizasyon boruları patladı, bazı yurttaşların evini su bastı. Su basan bir yurttaşın evini ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, ıslanan kilimleri taşıması için yardım etti.

Kirazlıyayla'da şirket, salgın nedeniyle alınan "tam kapanma" kararıyla birlikte, evlerin kapısının önünde yaklaşık 1 metrelik çukurlar kazarak yüksek gerilim hattı kurmak istedi. Köylülerin iddiasına göre, çalışmalar; hiçbir plan ve proje olmadan başlandı. Kepçe, kazma işlemi yaparken su ve kanalizasyon borularını patlattı. Köylüler, üç gündür sularının kesik olduğunu söyledi. 

Patlayan kanalizasyon ve su boruları nedeniyle, bazı yurttaşların evini su bastı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, evini su basan bir yurttaşı ziyaret etti. Evdeki birçok eşyanın ıslandığını söyleyen yurttaş, ıslanan kilimlerini kurutmak için dışarı çıkartmak istedi ve ağır olduğunu söyledi.

CHP'li Kayışoğlu ise, "Nasuh Amca" diye seslendiği Kirazlıyaylalı yurttaşa kilimlerini taşıması için yardım etti.

Kaynak: anka