Vakıflar Genel Müdürlüğü logosundan Türk bayrağının çıkartılmasını eleştiren Vakıflar Meclisi Üyesi Levent Albayrak, “Bu konudaki tepkiler benim gördüğüm daha da artacaktır. Bu sonuçta bir kurumun, kurum yöneticilerinin verdiği bir karar değildir. Siyasi iradenin ortaya koyduğu bir karardır, uygulamadır ve siyasi irade de gelen bu tepkileri dikkate alacaktır diye umut ediyorum” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü logosundan Türk bayrağının çıkartılması tepkilere neden oldu.

Değişikliğin ardından yazılı bir açıklama yapan Vakıflar Meclisi Üyesi Levent Albayrak “Türk bayrağı, yeni logoda da mutlaka ama mutlaka yer almalı idi” demişti.

ANKA Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Albayrak, değişiklik için; “Kurum yöneticilerin verdiği bir karar değildir. Siyasi iradenin ortaya koyduğu bir karardır” değerlendirmesini yaptı.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN TEPKİ GELMEDİ

Açıklamasının ardından kendisine yönelik herhangi bir tepki olmadığını söyleyen Albayrak, şunları söyledi:

“Gelmemesi lazım ve gelemez zaten. Ben çünkü orada sivil biriyim. Vakıflar Kanunu’na göre 15 üyelik Vakıflar Meclisi’nin beşi seçimle gelir. Bunlardan üçü de Medeni Kanun’a göre kurulmuş yeni vakıflardan, yaklaşık 5 bin 500 adet sayıları, bunların kullandıkları oy ile seçiliyorum ben orada. Dolayısıyla tam olarak bir sivil olarak orada görev yapıyorum.”

Yeni vakıflardan birçok tepkinin geldiğini belirten Albayrak, “Yeni rötuşlar, belki yeni teknikler kullanarak üstünden geçilebilirdi” diyerek logoda çok önemli bir yer tuttuğunu düşündüğü Türk bayrağının kalabileceğini vurguladı.

“BİR GÜN ÖNCEDEN HABERİM OLDU”

Meclis üyesi olarak yeni logo tanıtımından bir gün önce haberinin olduğunu söyleyen Albayrak, kendisine gelen bir telefon ile toplantı ve yeni logodan haberdar olduğunu belirterek, "Önceden Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan bey bunu dile getirmişti, ama biz bir çalışma olduğundan bile haberdar değildik. İlk göreve geldiğinde bunun değişmesi gerektiğini (söylemişti.) Bir temenni olarak düşündük ama bir baktık ki önümüze birden geldi” dedi.

“KURUMLARA İLİŞKİN BELLEKLER ZEDELENİYOR”

Albayrak değişikliğe neden tepki gösterdiğini ise şu sözlerle anlattı:

"Benim karşı çıktığım nokta, insanların zihnindeki kurumlara ilişkin bellekler zedeleniyor. Bunlar bir tarih birikimini, kültürel birikimi temsil ederler. Ben genel olarak ondan da buna karşı çıktım ve eski logonun vakıflar açısından hikayesi çok büyüktü ve vakıfların tamamını anlatan bir hikayesi vardı o logonun. Yeni logoda bunları bulamıyoruz, ki logo hani kurumların bir şekilde aynasıdır ve bunu da orada göremedik. Bundan dolayı, ben de orada sivil bir üye olarak ve oyunu alarak kazandığım birçok; Cumhuriyete, bu ülkeye hassasiyetle bağlı, duyarlılık gösteren vakıfların bu konudaki tepkilerini ben aynen orada bir açıklamayla dile getirme gereği duydum.”

“BU TEPKİYİ İLK TOPLANTIDA GÜNDEME GETİRECEĞİM”

"Bu tepkiyi ilk Vakıflar Meclisi’nde de gündeme getireceğim" diyen Albayrak, yaptığı yazılı açıklama için, “Vakıflardan bana gelen tepkiyi yansıttım ben aslında. Yani bizim yeni vakıflardan gelen bu konudaki tepkinin bir yansımasıydı o” yorumunu yaptı.

“SİYASİ İRADE GELEN BU TEPKİLERİ DİKKATE ALACAKTIR”

Değişikliğe yönelik birçok tepki olduğunu ifade eden Albayrak, “Bu konudaki tepkiler benim gördüğüm daha da artacaktır ve umut ediyorum ki bu sonuçta bir kurumun, kurum yöneticilerinin verdiği bir karar değildir. Siyasi iradenin ortaya koyduğu bir şeydir, karardır, uygulamadır ve siyasi irade de gelen bu tepkileri dikkate alacaktır diye umut ediyorum” diye konuştu.

"VAKIFLAR MECLİSİ HABERSİZ"

Vakıflar Meclisi’nin yönetim kurulu yerine faaliyet yürüttüğünü belirten Albayrak, “Benim bilgim yoktu, bir gün önce bana gelen telefonla bilgim oldu. Davet gelmiş ondan, nasıl mail atılmış ondan da bilgim yok. Görmedim çünkü maili” sözleriyle süreçten haberdar olmadığını dile getirdi.

Albayrak, toplantı davetinin e-posta olarak bir hafta önce gelse bile süreçten son anda haberdar olmuş olacağına dikkat çekti.

“KURUMDAKİ DUYARLILIK DİKKATE ALINMALI”

Albayrak, görev yaptığı dört yıl boyunca kurumun, “En tepeden, en alttaki görevliye kadar” hassasiyetle çalıştığını belirterek; “Kurumun tepeden tırnağa bütün yönetimi, çalışanları çok duyarlılar ama bu duyarlılığa siyasi iradenin de logo, falan kurumdaki duyarlılığı dikkate alarak davranması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kaynak: anka