Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Afyonkarahisar’da yurttaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Bir kuyumcu “Biraz acı ama. 60- 70 yıllık kuyumcuyum ben. Sabah (dükkanı) açıyorsun bazı arkadaşlar çocuğunun küpesini, yüzüğünü satmaya geliyor. Vatandaşımız böyle çocuğunun küpesine kaldıysa çok acı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, dün Afyonkarahisar’da partisinin il binasının açılışı sonrası sokağa çıktı, yurttaşla bir araya geldi. Bir yurttaş, “Biz hayal kuruyoruz sadece hayal insanı olduk. Biz halk olarak hayalciyiz şimdi, acaba. Ama acabalarla da bir yere geleceğimizi hiç zannetmiyorum” sözleriyle sitem etti.

“BİZ HAYAL KURUYORUZ SADECE HAYAL İNSANI OLDUK”

Yurttaş: Hukuk adalet yok Türkiye’de.

Babacan: Olsun inşallah.

Yurttaş: İnan ben Avrupa’ya kaçmak istiyorum. Ben Türk’üm her zaman gurur duyarım, ama onların adaletleri bizden daha üstün olduğu için, hak ve hukukları daha üstün olduğu için gitmek istiyorum.

Babacan: Bunu düzeltmek devleti yönetenlerin elinde biz ona talibiz.

Yurttaş: Biz de devlet var mı ki bakanım?

Babacan: Biz düzeltmeye de talibiz.

Yurttaş: Bizdeki devlet zenginlere işliyor. Biz hayal kuruyoruz sadece hayal insanı olduk. Biz halk olarak hayalciyiz şimdi, acaba. Ama acabalarla da bir yere geleceğimizi hiç zannetmiyorum.

“SABAH (DÜKKANI) AÇIYORSUN BAZI ARKADAŞLAR ÇOCUĞUNUN KÜPESİNİ, YÜZÜĞÜNÜ SATMAYA GELİYOR”

Babacan: İşleriniz nasıl?

Kuyumcu: Gerçek bir şey söyleyeyim mi? Biraz acı ama. 60- 70 yıllık kuyumcuyum ben. Sabah (dükkanı) açıyorsun bazı arkadaşlar çocuğunun küpesini, yüzüğünü satmaya geliyor. Vatandaşımız böyle çocuğunun küpesine kaldıysa çok acı. Artık ümidimiz sizlersiniz.

Babacan: Bugün fiyatlar nasıl?

Kuyumcu: Fiyatlar çok kararsız dengesiz, bir iniyor çıkıyor. Sağ olsun oradan konuştukça arkadaşımız, her konuştukça…

Babacan: Oynuyor.

Kuyumcu: Mutlaka oynuyor ama yapacak da bir şey yok."

 

 

Kaynak: anka