Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmini raporu yayınladı. Kurban Bayramı boyunca yurdun birçok kesiminde hava şartları normal olacak. Ancak bayram sürecince, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 ile 12 derece üzerine çıkması bekleniliyor. Diyarbakır'da sıcaklıklar 43 dereceyi bulacak.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı hava tahmini raporunu yayınladı. Meteorolojinin yurt geneline ilişkin tahminleri şöyle:

“Bayram arifesi ve bayramın birinci günü, ülke genelinde önemli bir yağış beklenmezken, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde (Çarşamba-Perşembe) Marmara ve Karadeniz Bölgeleri’nde yer yer gök gürültülü ve sağanak yağış beklenmektedir.

Bayramın son günü olan 23 Temmuz’da ise, Karadeniz Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü ve sağanak yağış bekleniyor, diğer bölgelerde hava durumunun az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. "

SICAKLIKLAR 31-43 DERECE ARASINDA, GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT !

Bayram sürecince, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 ile 12 derece üzerine çıkması bekleniliyor. Bayram boyunca en yüksek hava sıcaklıkları, İstanbul’da 31-34. Ankara’da 36-40, Antalya’da 33-36, Samsun’da 29-31, Erzurum’da 31-34, Diyarbakır’da 40-43 bölgelerinde hissedilecek. Vatandaşlar, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: anka