Küçükçekmece Belediyesi’nin 5-15 Temmuz tarihleri arasında yetenek sınavı ile öğrenci alan spor akademileri ve spor liseleri sınavları için açtığı ücretsiz hazırlık kurslarında eğitim başladı. Bir yıldır devam eden kurslarda 150 öğrenci spor liseleri ile spor akademilerini kazanmayı başardığı açıklandı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin spor liseleri ile spor akademilerine hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği hazırlık kurs kayıtları devam ediyor. Kurslar, 15 Temmuz’dan itibaren antrenörler eşliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Halkalı Kapalı Spor Salonu’nda başlıyor. 

SINAV PARKURUNDA ANTREMANLARLA HAZIRLANIYORLAR

Haftanın 4 günü, 4’er saat gerçekleşen antrenmanlarda öğrenciler programlı bir şekilde çalışarak sınavlara hazırlanıyor. Sınav parkurunun birebir özelliklerini taşıyan kurs merkezinde, öğrencilere sınavda karşılaşacakları etaplar çalıştırılıyor. Bunlar arasında diril ve koordinasyon, kuvvet, hız, dayanıklılık ve engelli koşu antrenmanları yer alıyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Son 1 yılda Küçükçekmece Belediyesi BESYO, POMEM ve Spor Liselerine Hazırlık Kurslarından 150 öğrenci faydalanarak, Türkiye’nin  önemli lise ve üniversitelerinin sınavlarını kazanmayı başardı.

Spor Akademileri ve Spor Liseleri Hazırlık Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, 1 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve muvaffakatname ile Küçükçekmece Belediye Binası Spor Kayıt Masası’na başvuruda bulunabilirler. 

Kaynak: anka