Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde iki gündür devam eden orman yangını bir türlü kontrol altına alınamıyor. Yüzlerce hektar orman alanını etkisi altına alan ve yerleşim yerlerine de yaklaşan yangını pet şişeler ve kovalarla su taşıyarak söndürmeye çalışan yurttaşlar, zor anlar yaşadı. Yangına uçak ve helikopterlerin destek vermediğini dile getiren Köyceğizli bir kadın, "Hayvanlarım gitti, her şeyim gitti" diye gözyaşı döktü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise kadını su içirerek teselli etti.

Muğla'da Köyceğiz'in Yeşilköy Mahallesi'nde başlayan ve Ağla Mahallesi'ne de sıçrayan yangın, 2 gündür yüzlerce hektar orman ve tarım arazisini etkisi altına aldı. Alevlerin yaklaştığı çok sayıda ev tahliye edilirken, yerleşim yerlerinde ciddi panik yaşandı. Yangın ekiplerinin yetersiz kaldığını savunan yurttaşlar, alevlere kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Evlerinden uzattıkları hortumlar, pet şişeler, bidonlar ve kovalarla alevlere müdahale eden Köyceğizliler, bir an önce bölgeye takviye gönderilmesini istedi.

İki gündür Köyceğiz'deki yangına uçak ve helikopterle müdahale edilmediğini savunan Köyceğizli bir kadın, "Hayvanlar gitti, her şeyim gitti. Uyarı yapıyoruz, yardım yapıyoruz ama yok, yok, yok. Helikopter bir kere geliyor başka yok. Uçak bir kere geliyor. Sabahlara kadar bekliyoruz. Vatanıma verecek bir canım var. Hiçbir şeyden korkmuyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Bölgeye gidip yaşanan drama bizzat şahit olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise tepkili kadına su içirerek teselli etmeye çalıştı. Karaca, daha sonra şu açıklamayı yaptı:

“KEŞKE BURAYA GELMESEYDİNİZ”

“Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberinde. Dün, Manavgat’taydık, bugün de Marmaris Köyceğiz’deyiz. Arkamızda gördüğünüz, Köyceğiz’de yangın üç gündür sürüyor. Üç günden bu yana, ilk yangın çıktığında, yüksek gerilim hattının bulunduğu alanda, küçücük bir yerdeyken, zamanlı müdahale edilmediği için bugün yangın üçüncü günün sonunda buralara kadar gelmiş durumda. Bugün sadece sabah, birkaç uçak ve helikopter müdahalesinden sonra hiçbir şekilde Köyceğiz’e, söndürme için bir helikopter bir uçak gelmedi. Marmaris ilçe başkanımızla görüştük. Marmaris’te uçak ve helikopterler yok. Bodrum ilçe başkanımızla görüştük. Bodrum’da yerleşim yerleri, Marmaris’te yerleşim yerleri yanmaya başladı. Ne bir helikopter ne bir uçak yok. Sadece Bodrum’da bir tek helikopterle müdahale edilmeye çalışılıyor. Bu arkamızda gördüğünüz yangın, eğer karanlık basmadan müdahale edilmez, havadan uçak ve helikopterle söndürülmezse bu güzelim orman alanı cayır cayır yanacak.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Keşke bugün, buraya gelmeseydiniz. Havadan helikopterle, uçakla bölgeyi gezdiniz. Şu saate kadar sarayda milleti topladınız. Helikopterler, uçaklar, yangına müdahale edecek yetkililer. Her türlü uçak ve helikopter sizin çevrenizde dolaşıyor. Cumhurbaşkanı orada korunacak diye, Cumhurbaşkanı orada sarayda diye valisi orada, yetkililer orada ve vatandaş Köyceğiz’de kendisi, pet şişelerle bu yangına müdahale etmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanı lütfen ya Ankara’ya gidin, milleti serbest bırakın bu yangını söndürmek için gereği yapılsın ya da artık bu milletin size soracak çok ciddi hesabı olacak.”

 

Kaynak: anka