Avrupa’da yaşayan Türk avukatlar tarafından oluşturulan Koşulsuz Adalet Hareketi, “Koşulsuz Adalet Maratonu’nun” ikinci gününde Selahattin Demirtaş için Brüksel’de tohum ekecek.

Avrupa’da yaşayan Türk avukatlar tarafından oluşturulan Koşulsuz Adalet Hareketi, Türkiye’de yaşanan farklı insan hakları ihlallerini ve AİHM kararlarının uygulanmamasını protesto etmek için başlattıkları, “Koşulsuz Adalet Maratonu’nun” ikinci gününde “Selahattin Demirtaş” için Brüksel’de olacak. 15 farklı şehirden geçecek olan avukatlar; “Gezi Direnişinde polis şiddetiyle hayatını kaybedenler, tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları, işkence altında öldürülen kişiler, KHK’lılar, zorla kaybedilen ve kaçırılan insanlar, cezaevinde ölüme terk edilen kişiler” olmak üzere birçok konuda farkındalık oluşturmak istiyor.

Koşulsuz Adalet Hareketi, bu kişilerin anılarını yaşatmak için 10 farklı şehirde Türkiye’de insan hakkı ihlaline maruz kalan sembol isimler adına tohumlar ekecek.

İLK TOHUM EBRU TİMTİK İÇİN EKİLDİ

Hareket dün Lahey'de Uluslararası Ceza Mahkemesi önünden başladı ve adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucu eyleminin 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik için tohum ekti. 

 

 

Kaynak: anka