Sağlık Bakanlığının 2 Ağustos’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 270 bin 426 yeni testten 22 bin 898'i pozitif çıktı. İyileşen hasta sayısı 5 bin 947 olarak açıklandı. Virüs nedeniyle 91 kişi daha hayatını kaybetti. Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması, yüzde 66,28'e ulaştı. Aşılamada Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 1. doz aşılamada yüzde 88,1 aşılama oranıyla Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir izliyor. Yüzde 39,9 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir ‘mavi iller’ arasında bulunuyor.

1.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 75,0 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 74,0 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 66,2 ile İstanbul bulunuyor.

"TEDBİRDEN TAVİZ VERMEDEN AŞINIZI OLUN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne ait veri tablosunu, sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Vaka sayılarındaki artış hızı azalma eğiliminde. Bunu kalıcı hale getirecek olan biziz. Tedbirden taviz vermeden aşınızı olun"

Kaynak: anka