Sağlık Bakanlığı’nın 26 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 356 bin 636 testten 29 bin 643’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 215 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 31 bin 467 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kronik hastalığınız varsa aşı konusunda özenli olun. İstenilen sonucun dozlar tam olduğunda alındığını unutmayın” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 82.3 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 52.4 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 79.8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 77.6 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 71.9 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Covid-19, kronik hastalıklarla bir araya geldiğinde ağır geçirilmesi ihtimali artıyor. Aşı bu ihtimale karşı tabloyu büyük oranda değiştiriyor. Kronik hastalığınız varsa aşı konusunda özenli olun. İstenilen sonucun dozlar tam olduğunda alındığını unutmayın.”

Kaynak: anka