Sağlık Bakanlığı’nın 16 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 357 bin 167 testten 28 bin 537’si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 212 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 25 bin 611 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 81.1 aşılama oranıyla Muğla birinci sırada yer alıyor. Yüzde 50.5 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 78.8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 76.5 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 70.7 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor.”

Kaynak: anka