ÖMER FARUK KARABULUT

Kars'tan Konya'ya 30 yıl önce göç eden ve 24 yıldır da Hasanköy Mahallesi'nde hayvancılık ile uğraşan Dedeoğlu ailesi silahlı saldırıya uğradı. Aile fertlerinden 7 kişi öldürüldü.

Olay, bugün saat 16:00 sıralarında Meram ilçesi Hasanköy Caddesi, Özşahin Sokak'taki bir evde yaşandı. İddiaya göre, 12 Mayıs’ta "Sizi burada yaşatmayacağız" diyen 60 kişilik grubun saldırısına uğrayan ailenin şikayeti üzerine saldırganlardan bir grup tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak aradan geçen süre içerisinde bu kişilerin tahliye edildiği belirtildi. Dedeoğlu ailesi bugün yeni bir saldırının hedefi oldu. Eve gelenler Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldürdü. 

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin evi de ateşe vererek kaçmasının ardından, çok sayıda polis ve itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Evde çıkan yangın söndürülürken, ekipler yaşları 14 ile 70 arasında değişen Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cesetleri ile karşılaştı.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvurdu. Cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. Konya Valiliği'nde de bu konuda bir kriz masasının kurulduğu öğrenildi.

 

Kaynak: anka