CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki esnaf masası Kocaeli’ndeydi. Gölcük’teki esnaf ziyaretleri sırasında bir esnaf, “Ekonomi kötüye gidiyorsa, kemer sıkılsın. Lüks arabalara para harcamaya ne gerek var? Yani biz esnaf olarak artık sinek avlıyoruz” dedi.

CHP Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde esnafı ziyaret etti. AKP’ye oy verdiğini belirten bir esnaf, CHP heyetine derdini şöyle anlattı:

“LÜKS ARABALARA PARA HARCAMAYA NE GEREK VAR?”

“AK Parti’ye de oy veriyorum. Böyle giderse iş yerim kapanacak. Kendim sevkiyata da gidiyorum. Yeri geldiği zaman hem işçi hem patron. Ama yapamıyoruz yani hepsi orada, yok Kanal İstanbul yapacağız, otobanlar yapacağız. Yoldan geçemiyoruz. Orada köprü yapıldı, geçemiyoruz. Niye geçemiyoruz? 100 lira-150 lira… Yani oraya giden, Ankara’ya giden herkes kendini düşünüyor. 550 milletvekili vardı. 600 oldu. 300’e düşsün. Yani 300 tane milletvekilimiz de bizim için çalışabilir. Ekonomi kötüye gidiyorsa, kemer sıkılsın. Lüks arabalara para harcamaya ne gerek var? Yani biz esnaf olarak artık sinek avlıyoruz. Ekonomi düzelsin istiyorum. Yani bakanlar azalasın, vekiller azalsın. 600 vekilde 300 vekil olsun. Çalışsın. Seçim dönemi var. Ödenekler hiçbir partiye yapılmasın. Bütçede kalsın. Youtube kanalları var. Sosyal medya kanalları var. Oradan da bize seslenebilir. Barajı düşürecekler ne olacak? 10 tane parti değil de 20 tane parti olacak yine ceplerine para girecek. Yazık günah. Bir tane sosyal medyada diyor ki: ‘Boşananları Esra Erol buluyor, katilleri Müge Anlı buluyor, yoksulluğu da Sedat Peker buluyor.’ E doğru diyor. Devlet ne yapıyor?”

“İSRAFA, ŞATAFATA SON VERECEĞİZ”

Esnafın derdini dinleyen Ağbaba ise şöyle konuştu:

“Bakın, ‘ne yapacaksınız?’ diyorlar. İttifak olarak ne yapacağız biliyor musun?  Senin söylediklerini yapacağız. İsrafa, şatafata son vereceğiz, makam arabalarından ineceğiz, özel uçakları satacağız. Bakın, şimdi Özal’ın yaptığı köprüler bedava. Tayyip Erdoğan’ın yaptığı köprü, paralı. Ben geçen Niğde’ye gittim. Otoban bomboş. Şimdi köprüden geçseniz de geçmeseniz de parayı biz veriyoruz. Senin köprüden geçme ihtimalin var. Malatya’da birinin hiç ihtimali yok. Osmangazi Köprüsü’nü biz ödüyoruz. Bunların hepsine son vereceğiz.”

 

Kaynak: anka