Kocaeli’nin Körfez ilçesinde halkın ve çevrecilerin tepkisini çeken sülfürik asit üretim tesisi projesi için düzenlenmek istenen ÇED toplantısı, bölge halkının tepkisi üzerine yapılamadı. Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, projenin bölge halkının sağlığını bozacağını açıklayarak, “Körfez, artık sanayiye doymuştur” dedi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yapılmak istenen sülfürik asit tesisi için 21 Nisan Çarşamba günü ÇED toplantısı yapılmak istendi. Ancak bölge halkı projeye karşı çıkarak, ÇED toplantısını yaptırmadı.

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, tesisin iptali için dilekçe hazırlayarak, ilgili kurumlara gönderdiklerini bildirdi. Fidancı, ilçede astım, KOAH hastaları olduğunu ve çocukların da erken yaşta bu hastalığa yakalandığını belirterek, “Yaşadığımız bu şartlar yetmiyormuş gibi ilçemizde bir de yeni sülfürik asit toplantısı yapılıyor. Körfez artık sanayiye doymuştur” dedi.

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci ise projeye neden karşı çıktıklarını “Proje yeri, bilindiği üzere rafineri, akaryakıt ve LPG depolama ve dolum tesislerinin bulunduğu, adeta bomba tarlalarının içinde yer almaktadır” diye açıkladı. 

 

 

Kaynak: anka