Kocaeli'de İzmit Bayraktar, Balören ve Mecidiye’deki Cemevlerinin aşevlerinde kullanılmak amacıyla sanayi tipi mutfak tencerelerini teslim etti.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalleler başta olmak üzere il genelindeki ibadethanelere ve kültürel faaliyetlerde bulunan mekanlara desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda, talep üzerine, İzmit Bayraktar, Balören ve Mecidiye mahallelerindeki Cemevlerinin aşevlerine, Hıdırellez ve çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzer, sanayi tipi mutfak tenceresi desteği sağlandı.

Cemevlerine verdiği desteği artırarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çok sayıda Cemevinin inşaatına ve tefrişatına malzeme desteği verdi. Bu kapsamda, İzmit ilçesi Bayraktar, Balören ve Mecidiye mahallelerindeki Cemevlerinin aşevlerinde kullanılmak üzere, muhtarlar kanalıyla Büyükşehir Belediyesinden mutfak malzemesi talebinde bulunuldu ve malzemelerin Hıdırellez etkinliklerine yetiştirilmesi istendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla harekete geçen Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü, Cemevlerinin aşevlerinde kullanılmak üzere temin ettiği sanayi tipi mutfak tencerelerini, Bayraktar, Balören ve Mecidiye muhtarlıklarına teslim etti.

Muhtarlar, Cemevi yöneticileri ve mahalle sakinleri, mutfak malzemelerinin, mayıs ayının ilk haftasında düzenlenecek Hıdırellez etkinliklerine yetiştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Teslim edilen tencerelerde, Hıdırellez dolayısıyla etli pilav ve lokma pişirilerek, halka ikram edilecek.

Kaynak: igf