Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan illerin Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın olduğunu açıkladı. Koca, "Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık Covid-19 vaka sayılarını içeren tabloyu sosyal medya hesabında paylaştı. Koca, paylaşımında, "28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu, bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli" dedi.

Koca,"28 Ağustos-3 Eylül arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık insidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" açıklaması yaptı.

Açıklanan verilere göre; 28 Ağustos-3 Eylül haftasında, her 100 bin kişide Covid-19 vaka sayısı İstanbul’da 156.95, Ankara’da 242.61, İzmir’de 45.58 oldu.

Kaynak: anka