Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlik Aşı Aşure, 6 Milyon Ankaralı Tek Yürek” programının organizasyonunda Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu da yer aldı. Federasyon Başkanı Murat Gündüz, “25 yıldır temsil edilemediğimiz kentte, bu yıl bütün acılarımızı ortak paylaştığımız federasyonlarımız, ABB, Ankara Kent Konseyi acımızı anmak adına bir araya geldik” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlik Aşı Aşure, 6 Milyon Ankaralı Tek Yürek” etkinliği Gençlik Parkı’nda yapıldı.

Etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi. Bunlardan biri de Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’ydu. Federasyon Başkanı Murat Gündüz, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Alevilerin Ankara’da 25 yıldır temsil edilmediklerini, ancak artık acılarını anabildiklerini söyledi. Gündüz, şöyle konuştu:

“İnancımızın gereği en büyük acılarımızdan Kerbela’yı anmak, birlik için, aşuremizi kaynatmak için bir araya geldik. 25 yıldır temsil edilemediğimiz kentte, bu yıl bütün acılarımızı ortak paylaştığımız federasyonlarımız, ABB, Ankara Kent Konseyi acımızı anmak adına bir araya geldik. Bu etkinlik bu yüzden çok önemli. 25 yıl sonra ilk defa olan bir etkinlik, bir yerde” dedi.

Gündüz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'a ve Kent Konseyi'ne, etkinliğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: anka