Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamındaki üçüncü hibe programına başvurular başladı. Hibe Programı’na başvurular 15 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek. İSTANBUL (İGFA) - 2015 yılından bu yana kesintisiz devam eden ve etki alanını sürekli genişleten projede bu yıl hibe verilecek girişimci kadın sayısı ve hibe miktarı iki kat artırıldı. Üçüncü Kız Kardeşim Hibe Programı ile 60 girişimci kadına 50 biner TL olmak üzere toplamda 3 milyon TL’lik destek sağlanacak.

İmalat, yeme ve içme, bilgi ve iletişim, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörlerinden girişimci kadınlar, kizkardesim.net üzerinden bilgi alabilecek ve programa başvuruda bulunabilecek.

2022 yılı Hibe Programı 4 aşama halinde gerçekleştirilecek. Online başvuruların tamamlanmasının ardından değerlendirme sürecini takiben bölgesel mülakatlar gerçekleşecek.

Bölgesel mülakatı başarıyla geçen girişimci kadınlar Hibe Programı Eğitim Kampı’na katılarak kamp müfredatlarını içeren bir eğitim alacak. Eğitim sonunda gerçekleşecek final değerlendirmelerini başarıyla tamamlayan 60 girişimci kadın iş geliştirme hibesiyle desteklenecek ve projenin finansal kurum iş birliği kapsamında Akbank’ın avantajlı destek paketlerinden yararlanacak.

YENİ İŞ BİRLİKLERİ İLE YIL SONUNA KADAR 700 BİN KADINA ULAŞMAK HEDEFLENİYOR

Geçtiğimiz 7 yılda Türkiye’nin 81 ilindeki kadınlarla bir araya gelen Kız Kardeşim Projesi, etki alanını farklı alanlardaki iş birlikleriyle her geçen gün artırıyor. Proje ile yıl sonuna kadar 700 bin kadına ulaşmak hedefleniyor. 

Kaynak: igf