CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olan ve şimdi çiftçilik yapan bir yurttaş, 1999 yılında maaşının 44 çeyrek altın ettiğini belirterek, “Maaşım 133 milyon 500 bin liraydı, 3 milyon 500 bin lira bir çeyrek altındı. Benim maaşım 44 çeyrekti. Şimdi emekliyim, 3 bin 300 lira maaş alıyorum. 3 çeyrek etmiyor benim maaşım. Nerede 41 tane çeyreğim benim, nerede” dedi.

Metin İlhan ve beraberindeki partililer, Karahasanlı köyünde çiftçilerle dertleşti. CHP heyetine yaşadıkları sorunları anlatan bir vatandaş, “Benim 200 ton pancarım yatıyor tarlada. Şimdi benim 50 ton açığım var, bana ceza kesecekler. Bizim derdimiz parti değil ekmek” dedi. Vatandaş şunları söyledi:

“20 yıl silahlı kuvvetlere hizmet ettim, 3 sene sürgün yedim, MHP’li olduğum için. Mehmet Ali Ağabey’den rica ediyorum; yarın Mustafa Açıkgöz buraya gelsin, karşına dikil de ki ‘Osman Öcalan TRT’ye niye çıktı’. CHP’li vekiller buraya geldi ya halk korkusunda buraya gelemiyor, ‘kamera çekiyorlar, bizi fişlerler, şikayet ederler’ diye gelemiyor. Derdimiz bu bizim? Benim 200 ton pancarım yatıyor tarlada. Şimdi benim 50 ton açığım var, bana ceza kesecekler. Rica ediyorum, adam buraya sorun dinlemeye gelmiş. Benim köyümün hocası yok, tarlada pancarım yatıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi dün 370 ton arpa aldı 4 bin 206 liradan. Vekilim, sizden bir ricada daha bulunacağım; Meclis’e bir soru önergesi verin. İyi gelirse ‘Tayyip yaptı’, kötü gelirse ‘dış güçler yaptı’. Bu vatan hainleri kimmiş açıklansın. Dolmabahçe’de Abdullah Öcalan’ın şiirini okudular, Türk bayrağı koyamadılar utanmadan. MHP’nin oyu yüzde 3’lere 5’lere düştü, AK Parti yarın anlasın HDP’nin oyunun yüzde 14 olduğunu, HDP ile iş birliği yapar. Bizim derdimiz parti değil ekmek.

1999’un altıncı ayının dördüncü günü ben devlet memuru oldum. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde göreve başladım. Maaşım 133 milyon 500 bin liraydı, 3 milyon 500 bin lira bir çeyrek altındı. Benim maaşım 44 çeyrekti. Şimdi emekliyim, 3 bin 300 lira maaş alıyorum. 3 çeyrek etmiyor benim maaşım. Nerede 41 tane çeyreğim benim, nerede?”

Kaynak: anka