CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki CHP heyeti, Kırklareli’nde yurttaşların sorunlarını dinledi. Kırklarelili bir yurttaş, evine ekmek götüremeyen bir aileye yardım ettiklerini belirterek, “Haftada bir tane tavuk alıyoruz. Beş tane çocuğu var. İnsanlar zor durumda. Bu insanların bir an önce kurtulması lazım bu kişilerden” dedi.

Seyit Torun başkanlığındaki CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan oluşan CHP Yerel Yönetimler Heyeti, Kırklareli’nde esnafın ve yurttaşlarla dertleşti. CHP heyetinin Kırklareli’nde görüştüğü yurttaşlar, hayat pahalılığından dert yandı.

Torun, yurttaşlarla sohbet ederken, “Ben arabamın deposunu yıl başından önce 460 liraya dolduruyordum. Dün akşam yakıt almaya gittim, 840 lira. İki ayda yüzde 100’ün üzerinde zam gelmiş. Elektrik faturaları aynı, doğal gaz faturaları aynı ama bizim gelirimiz artmıyor” dedi.

Bir yurttaş ise evine ekmek götüremeyen bir aileye yardım ettiklerini belirterek, “Haftada bir tane tavuk alıyoruz, beş tane çocuk var, insanlar zor durumda. Ne bileyim yani, bu insanların bir an önce kurtulması lazım bu kişilerden” yanıtını verdi. Torun, bunun üzerine, “Onun kararını siz vereceksiniz. Yetki sizde, irade sizde” diye konuştu.

Başka bir yurttaşın “Seçim bunların ağzında, onlar isterse olacak, onun dışında nasıl olacak” sorusunu Torun şöyle yanıtladı:

“Halkın iradesinin önünde kimse duramaz. 2018’de ne diyordu: ‘Türkiye uçacak, dolar düşecek, faiz düşecek’ diyordu. Ne oldu şimdi, nereye uçtuk? Yokuştan aşağı. O zaman geliyor gelmekte olan, yetki sizde.”

Kaynak: anka