Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı'na, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'i atadı.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları'na göre; 2018 yılından bu yana Kırıkkale Valisi olarak görev yapan Yunus Sezer, AFAD Başkanlığı’na getirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, "Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’na, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Kırıkkale Valisi Yunus Sezer atanmıştır" denildi. 

Önceki AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 18 Aralık 2020 tarihinde, Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçiliği’ne atanmıştı. AFAD Başkanlığı’nı, 18 Aralık 2020'den bu yana AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen vekaleten yürütüyordu. 

YENİ AFAD BAŞKANI YUNUS SEZER KİMDİR

Sezer, 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim Okulu ve Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 

Sezer, 26 Ekim 2018’de Kırıkkale Valiliği’ne atanmıştı.

 

Kaynak: anka