CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 21 milletvekili hakkındaki yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekeleri TBMM’ye ulaştı. Fezlekeler CHP, İYİ Parti, HDP, DBP, TİP ve Demokrat Parti mensubu milletvekillerine ait. Yeni dokunulmazlık dosyaları ile birlikte TBMM'de bekleyen fezleke sayısı bin 321'e yükseldi.

TBMM’ye gönderilen fezlekelerin tamamının muhalefet partilerine mensup milletvekilleri hakkında olması dikkat çekti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki bir fezleke de Meclis’e gönderildi. Fezlekeler, görüşülmek üzere Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a havale edildi. 21 yeni dokunulmazlık dosyası ile birlikte TBMM'deki dosya sayısı bin 321'e yükseldi.

Kılıçdaroğlu dışında hakkında fezleke düzenlenen milletvekilleri listesi şöyle:

“DBP Eş Genel Başkanı Salih Aydeniz, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, HDP Diyarbakır Milletvekili İman Taşçıer, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu.”

KILIÇDAROĞLU, MEYDAN OKUMUŞTU

Nisan ayında da TBMM Başkanlığı’na, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, 8'i CHP, 2'si HDP'li olmak üzere 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke sunulmuştu.

O zaman Twitter hesabından paylaştığı video ile hakkındaki fezlekeye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Fezleke göndermiş, dokunulmazlığımı kaldıracakmış... Hodri meydan!" paylaşımı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Ülke lebalep hasta. Hastanelerde yer yok. 128 milyar doların nereye gittiği belli değil. Gece yarısı muhalefet partisinin ofislerini basıyorlar, vinçlerle... Gündemi değiştirmek gerek. Algıcıların algıları tutmadı. Şimdi ne yapıyorlar? Fezleke düzenliyorlar, 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığını kaldıracağız' diye. Önemli olan Kılıçdaroğlu değil, önemli olan ülke. Kılıçdaroğlu fanidir. Ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin, yiğide savaş bayramdır. Hodri meydan"

ŞENTOP “TÜRKİYE AÇISINDAN DOĞRU BİR TABLO DEĞİL” DEMİŞTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Meclis’te bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası olması için daha önce "TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil" açıklamasını yapmıştı.

 

Kaynak: anka