CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta kendisine yönelik “Bay Kemal 128 milyar dolar nerede diye sorup duruyordu. Artık hiç sesleri çıkmıyor” sözüne “Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine ana tema benim. Onu fazla ciddiye almamamız lazım” yanıtını verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’de Konak Belediyesi toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur pandemi döneminde yurttaşlara destek olduklarını belirterek, “Seçimden önce vatandaşımıza ‘şunları şunları yapacağız’ diye taahhütname verdik, bunların yüzde 70’ini bitirdik” dedi.

Kılıçdaroğlu da törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

DERVİŞOĞLU İZİN VERİRSE, DOSTLARIM HOŞ GELDİNİZ: Güzel bir protokolümüz var. Tek tek sayarsam hata yapmış olabilirim. Ama sayın (Müsavat) Dervişoğlu da izin verirse dostlarım diyelim. Değerli dostlarım hepiniz hoş geldiniz. Belediye başkanlarımıza seçimlerden önce ‘harcadığınız para sizin değil milletin parası’ demiştim. ‘Yatırımı yapıyorsanız, kaç liraya yaptığınızı da halka anlatın’ demiştim. Sayın başkan sunum yaptı, her yatırımın altında yapım bedeli de yazıyor.

Sosyal bir devlette her yurttaşa devletin el uzatması gerekiyor. Özellikle engellilere daha pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Maalesef çoğu kez engellileri kentte eve hapsediyoruz. Onların eğitimine yeterli önemi vermiyoruz. Bugün burada açacağımız engelsiz köy gerçekten son derece güzel. Pozitif ayrımcılık yapmışsınız.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SADECE CHP’NİN DEĞİL MİLLET İTTİFAKI’NIN BELEDİYE BAŞKANLARIDIR: Belediye başkanlarımıza seçildiğiniz andan itibaren ‘size oy versin vermesin bütün kenti kucaklayacaksınız’ dedik. Yeni bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla beraber yapıyoruz bütün bunları. Bizim belediye başkanlarımız sadece CHP’nin değil Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Çok daha geniş kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar. Dedik ki ayrımcılık yapmayacaksınız, yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor. Onlar kentin olanaklarından yararlanamıyorlar.

YEŞİL KENTE İHTİYAÇ VAR: Kentsel dönüşümle ilgili gerçek var. Evler üst üste yığılmış, ağaçlar görünmüyor. Ama yapacağınız kentin görseli vardı burada ağaçlar binaların arasında görünüyor. Çocuklarımızın parklarda yeşiller arasında koşmalarını isteriz. Yeşil bir kente ihtiyaç çok daha fazla. Yapacağınız kentte bunu gösterdiniz. Bittikten sonra gelip bakacağız, ağaçların altında oynayan çocukları göreceğiz.

İKTİDAR BELEDİYELERE ŞÜKRETSİN: Yeşillik sadece bizim için değil kentte yaşayan diğer canlılar için de zorunlu olan alandır. O açıdan yeşilliğin artmasını isteriz. Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü unutulmamalı, aynı mahallede yaşayan insanlar bazen düğünlerini beraber yaparlar, çoğu zaman taziyelerini beraber yaparlar, çocuklarını askere beraber yollarlar. Bu kültürdür, kültürün temelinde dayanışma yatar. Kentsel dönüşüm yapılırken, bu kültürün unutulmaması lazım. Koronavirüs nedeniyle çoğu kişi hayatını kaybediyor, iyi yönetilmiyor. Ama iktidar partisi otursun kalksın, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partili belediyelere şükretsinler. Çok daha kötü bir tabloyla karşı karşıya kalırdık.

CİDDİYE ALMAMAMIZ GEREKİYOR: Yönetemiyorlar, yönetemediklerini iyi biliyorum. Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine ana tema benim. Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak kişi engellilerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor. Kardeşim sen benimle uğraşacağına engellilerin boş kadrosu var, atasana. Engel var mı buna? Yok.

ROMAN ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ: Roman Çalıştayı yapacağız. Roman mahallesinde açtığınız söylüyorsunuz. Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir. Roman kardeşlerimiz kamu hizmetleri ve bürokrasisinden yararlanamadılar. Roman Strateji Belgesi yayımladık, belediyelerimize gönderdik. Önümüzdeki hafta Trakya’da Roman Çalıştayı yapıyoruz: Onları dinleyerek, onları anlatmaya çalışacağız.

Muhtarların bulunduğu konumun yüksek yere taşınması, muhtarlık kurumunun güçlü hale getirilmesi lazım. Bir muhtarlar toplantısı yaparsanız, o muhtarlar toplantısına gelirim, bütün muhtar kardeşlerime muhtarlığı ne yapacağız, hangi pozisyona taşıyacağız, ayrıntılarına kadar anlatırım. Bu güzel yatırımları yaptığınız için teşekkür ederim. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza teşekkür ederim, bütün engellere rağmen görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin önümüzde güzel günler var, önümüze sandık gelecek, demokrasiyi yaşatmaya çalışacağız.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kahramanmaraş’ta katıldığı açılış töreninde Kılıçdaroğlu’na yönelik “Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ‘128 milyar dolar nerede’ diye sorup duruyordu. Artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan sabah yalan. Artık ağızlarını açacak halleri bile kalmadı” demişti.

 

Kaynak: anka